class=first-letter-big>М ащабна изложба, посветена на прословутия ювелир Фаберже в най-големия

...
class=first-letter-big>М ащабна изложба, посветена на прословутия ювелир Фаберже в най-големия
Коментари Харесай

Изложба в Ермитажа разбуни духовете в Русия

class= " first-letter-big " > М ащабна галерия, отдадена на прословутия ювелир Фаберже в най-големия съветски музей - Ермитажа в Санкт Петербург, провокира скандал. Експерти влязоха в спор дали в нея са включени имитации.

В изложбата „ Фаберже - бижутер на Императорския двор “ са включени 25 фалшификата от показаните 102 предмета, твърди арт търговецът Андрей Ружников, който работи в Лондон, в отворено писмо до шефа на Ермитажа. Той се аргументира с това, че всички императорски яйца и доста предмети от сбирката на Фаберже са създадени в едно само копие, а някои от експонатите на изложбата повтарят предмети, които към този момент се съхраняват в други сбирки или са изложени в други музеи. Вашата галерия е "срам и срам, удар по репутацията на най-големия музей в Русия ", написа Ружников.

Твърденията му се поддържат от специалистите по Фаберже Геза декор Хабсбург и Александър декор Солодкоф, както и от финландската изследователка Ула Тиландър - Худенйелм.

Ермитажът отхвърли пряк коментар и прикани специалистите към разговор. В отговор с отчет излезе Александър Иванов, колекционер и общоприет шеф на музея на Фаберже в Баден-Баден, чиято благосъстоятелност са част от предметите, определяни като имитации. Той отхвърля подозренията в достоверността на експонатите. Руското издание " " обаче написа с подигравка за Иванов. "Речта на "експерта " беше оповестена като "доклад ", само че, уви, стилът на посланието, което продължи цялостен час, беше надалеч от научен ", отбелязва изданието. "Ружников написа до Ермитажа, само че изнесеното е ориентирано в действителност към Иванов, зад който стоят три частни музея - Музеят на Фаберже в Баден-Баден, Руският народен музей в Москва и Музеят на християнската просвета - институции задоволително ефимерни, не е ясно къде и какво съхраняват ", написа "Комерсант ".

Иванов е и медиаторът, купил за съветския президент "яйцето на Ротшилд ", което Путин подари на Ермитажа.

В Эрмитаже выставили поддельные яйца Фаберже.Владелец связан с «другом Путина»

В Эрмитаже в ноябре состоялась выставка «Фаберже — ювелир Императорского двора», на которой были представлены предметы, подлинность которых ставят под сомнение большинс…
— Русская планета (@rusplt)
Руски меди настояват, че Александър Иванов е обвързван с предприемача Константин Голощапов, определян като "близък другар на президента Владимир Путин “.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР