class=first-letter-big>Л идерът на гражданско движение ДЕН Мехмед Дикме обясни в

...
class=first-letter-big>Л идерът на гражданско движение ДЕН Мехмед Дикме обясни в
Коментари Харесай

Мехмед Дикме каза защо подкрепя ГЕРБ

class= " first-letter-big " > Л идерът на гражданско придвижване ДЕН Мехмед Дикме изясни в предаването „ Здравей, България” по решението си за поддръжка на ГЕРБ на изборите.

„ В никакъв случай пътят, който изминахме не беше къс и лек. Ние водихме диалози още преди два месеца с партии от десния политически набор. Желаехме да има

представители на всички етноси в листите .

ГЕРБ е единствената политическа групировка, която даде опция на избираеми места да бъдат посочени такива хора”, съобщи той.

На въпрос по какъв начин гледа на упреците, че е заявявал, че ГЕРБ се заиграва с Движение за права и свободи, а в този момент поддържа партията, той сподели: „ Споделял съм го. Не единствено аз, цялото управление имахме персонално няколко диалога с премиера Бойко Борисов. Аз самия попитах кое е наложило това отношение персонално към Доган. Приех неговото пояснение, че е в полза на страната за приемането на някои решения в Народното събрание. Има някои неща, които са по-важни от теснопартийните”.

Дикме беше безапелационен, че

не е склонен на взаимоотношение с Доган .

„ Това, че постигнахме единодушие за общи дейности на парламентарните избори дава отговор дали ГЕРБ ще работи по някаква линия с Доган. Нашето наличие е отговор на всички спекулации, че оттук насетне ГЕРБ и Бойко Борисов няма път и не може да работи с Доган”, съобщи още водачът на гражданско придвижване ДЕН.

Дикме разяснява и присъединяване на Делян Пеевски на идния парламентарен избор.

Движение за права и свободи без Пеевски ще бъде радикално друго .

Дали Движение за права и свободи, разграничавайки се от него, ще търси нов облик, с който да бъде допустим сътрудник – персонално аз се колебая. Проблемът с Движение за права и свободи не е Пеевски, той е над него – индивидът, който разпределя порциите и възприема властта като баница”, сподели още Дикме.

Целия диалог чуйте във видеото горе.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР