class=first-letter-big>К оалицията с ГЕРБ не е конюнктурна. Тя е идеологическа,

...
class=first-letter-big>К оалицията с ГЕРБ не е конюнктурна. Тя е идеологическа,
Коментари Харесай

Румен Христов: Коалицията с ГЕРБ е идеологическа

class= " first-letter-big " > К оалицията с ГЕРБ не е конюнктурна. Тя е идеологическа, осъзната. Тя потвърди своите триумфи на европейските и на локалните избори. Почти съм уверен, че приносът ни ще бъде по-голям, в сравнение с това, което бихме завоювали като депутати. Целта ни обаче е да обединим десния избор.

Това съобщи в предаването ръководителят на Съюз на демократичните сили, лидер в 23 МИР – София град от ГЕРБ /СДС Румен Христов.

По думите му за пръв път на тези избори има обединена десница, за разлика от разединената левица.

"Де факто обединенията, които имат опция да влязат в Народното събрание, само ГЕРБ и Съюз на демократичните сили са дясната групировка, съгласно социологическите изследвания ", уточни той.

"Съгласен съм, че ГЕРБ е по-центристка партия. Тя е доста огромна партия и има хора, които я поддържат от центъра. И в този смисъл ние сме по-радикално десният индивид в обединението. Но да не забравяме, че те са най-голямата партия, член на европейското семейство на Европейската национална партия – ние пък сме най-старият ", съобщи Христов.

Според него в партията си дават ясна сметка, че Съюз на демократичните сили не е това, което е било.

"Акумулираме към 80-100 хиляди гласа, които не са задоволителни, с цел да прескочим бариерата. Коалирането ни с ГЕРБ не е самоцел. Целта е да не допуснем похода на Българска социалистическа партия към властта ", безапелационен е той и добави:

"Обръщам се към българските гласоподаватели да създадат своя доста прецизен избор. Защото поръчките за смяна, които слушаме от страна на Българска социалистическа партия, са поръчки, които слушаме от 90-те години ".

"Нямам подозрение, че ние ще спечелим изборите. Въпросът е да имаме един доста по-добър резултат, от този, който ни дават социолозите. Да акумулираме повече депутати, с цел да ни е по-лесно да създадем коалиция ".

Повече по тематиката вижте във видеото нагоре.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР