class=first-letter-big>Г ЕРБ призовава в декларация президентът Румен Радев да вземе

...
class=first-letter-big>Г ЕРБ призовава в декларация президентът Румен Радев да вземе
Коментари Харесай

ГЕРБ призова Радев по-скоро да реши за изборите

class= " first-letter-big " > Г ЕРБ приканва в декларация президентът Румен Радев да вземе час по-скоро решение за датата на изборите, настоя при откриването на последната пленарна сесия на 44-тия парламент ръководителят на групата доктор Даниела Дариткова.

"Последната сесия стартира в обстановка на здравна рецесия, провокирана от ковид. Това, а не митингите или офанзивите на парламентарната или извънпарламентарната съпротива или офанзивите на разнообразни олигарси са огромното предизвикателство пред ръководещото болшинство ", означи Дариткова.

"Здравната рецесия и омекотяването на икономическите последствия от нея са единственият вероятен приоритет за държавното управление и ръководещото болшинство в актуалната обстановка. Запазването на всеки човешки живот и съхраняването на вероятностите за бизнеса са единствените вероятни мотивации за ефикасна работа в края на мандата в сегашния парламент ", сподели тя.
class= " label-num " >
"ПГ на ГЕРБ е подготвена да се вслуша във всеки рационален глас, с цел да не допусне епидемията да мутира в безпорядък и обърканост ", добави Дариткова.

Преди това ръководителят на 44-то Народно заседание Цвета Караянчева от парламентарната естрада прикани в предизборната акция да се заобикалят внушенията за заплаха от операция на изборните резултати.

"Най-големият губещ ще бъде българската народна власт ", уточни Караянчева.

Тя направи къса ретроспекция на миналите четири парламентарни години. Но акцентира, че "не е наша работа да вършим цялостна оценка на активността му ".

Ние, счита Цвета Караянчева, които сме вътре, можем единствено да си напомним по какъв начин през изтеклите четири години станахме очевидци на скъпи моменти на единение като тържествата за 140 години от сключване на Търновската конституция.

В същото време тя напомни за демонстративно опразвани парламентарни банки от опозицията, за видеовръзките с депутати от болничните им кревати и стаи и за народни представители, които отхвърлят да поставят маски.

Караянчева не подмина и митингите от лятото и издигнатата пред Народно събрание бесилка. Тя беше доказателство, че всички можем да станем жертва на борбата посред ни, когато е безпринципна, уточни тя.

"Скоро ще влезем в предизборна акция, предстоят първите парламентарни избори, проведени от държавното управление, в което ГЕРБ е огромният съдружен сътрудник ", посочи още в изявлението си ръководителят на Народното събрание.

Караянчева напомни, че още през септември предходната година е изпратила писма до европейските институции за наблюдателни задачи у нас по време на парламентарния избор.

ПГ на "Обединени патриоти " няма да допусне смяна на изборните правила преди вота.

Това сподели съпредседателят на "Обединени патриоти " Искрен Веселинов в декларация за началото на последната 11-а сесия на 44-ото Народно заседание. Искрен Веселинов посочи, че "Обединени патриоти " са срещу гласуването по пощата.

"Намираме се в края на едно ръководство, което беше белязано с перманентни рецесии, само че най-голямата, обвързвана с пандемията, продължава да бушува. Много скоро ние представителите на "Обединени патриоти " ще дадем явен отговор пред обществото за какво участвахме във властта, какво постигнахме и за какво не се изкушихме да я напуснем, когато беше политически преференциално. Ние ще посочим единствено очевидния отговор - спадащите всеки ден случаи на инфектирани i нормализиращата работа на здравната система и сериозния пакет от ограничения за поддръжка на бизнеса и пострадалите от друга ", сподели Веселинов.

Искрен Веселинов разгласи целите на "Обединени патриоти " в тази сесия, а точно промени в Наказателния кодекс, криминилазиране на проповядване на коренен ислям, разширение на рамките на неизбежната защита и преформализирането на понятието за дребните обири.

"Времето ви изтече - знаем, че след изборите ще има смяна ", сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова също в декларация.

"Откриваме последната сесия на 44-ото Народно заседание. Могат да се изброят доста цифри за признати закони, решения, ратификации- Сухата статистика е значима, само че по-важно е какво стои зад нея. Най-важен е живият живот. За тези 4 години, уважаеми ръководещи продължихте да развивате две паралелни Българии - една телевизионна и една действителна ", стартира своята декларация Корнелия Нинова.

Тя уточни, че Българска социалистическа партия няма просто да чака изборите да дойдат и няма да отстъпи от всички свои политики, защитавани до момента.

Лидерът на Българска социалистическа партия посочи, че в оставащото време парламентарната група ще направи две неща.

"Разбираме, че здравето на хората е най-важно в този миг. Изхарчиха се стотици милиони. Искаме информация за всеки изхарчен лев. Настояваме да стане обществено известно какъв брой стотици милиони се изхарчиха и до какъв брой български жители, семейства и компании стигнаха. Искаме доклад на държавното управление в какво положение остава България. Не оня телевизионния доклад, а същинския. Ние ще го създадем и ще търсим отговорност. Пропиляхте последните 11 години за България, не можем да ви позволим да пропилеете и идващите 11 ", сподели Корнелия Нинова.

"Сигурно една тематика, която през днешния ден ще сложим ще ви звучи неясно и нереално, само че тя е основна. Следващите месеци се залага бъдещето ни за десетки години напред. Предстои приемане на Национален проект за възобновяване и резистентност. В проекта на ръководещите е препоръчано повече от същото, което имахме през последните 11 години.

Тя посочи, че целите на Българска социалистическа партия са опазване на здравето, обучение, данъчна политика, преизчисляване на всички пенсии, обществени ограничения, екология и земеделие.

"Апелираме към всички гласоподаватели, цялото гражданско общество и всички политически сили да бъдат съпричастни към избора на модел за бъдещето на България ", се споделя в декларацията на Движение за права и свободи.

"Днес стартира последната сесия на 44-ото Народно заседание. С тази сесия ще затворим страницата на един много спорен и разнопосочен интервал от нашата най-нова история. Период на безпомощно блуждаене, самоуверено и безконтролно държание, ръководство без промени, с много пиар и фукане ", съобщи ръководителят Мустафа Карадайъ.

Той уточни, че когато ГЕРБ е пристигнала на власт е наследила 8 милиарда лева запас, а след първия си мандат е оставила 8 милиарда лева дълг.

"След още два мандата рецесиите се задълбочават, междуинституционалната война унищожава държавността, демокрацията е в крах, стопанската система е в колапс, доверието в бизнес климата е тотално разрушено, напрежението в обществото пораства. Като включим и Коронавирус рецесията би трябвало да подчертаем, че тя направи по-видимо същинското състояние на нещата, изключително в нереформираната здравна система ", посочи той.

Карадайъ съобщи, че последната година ще бъде запомнена с бюджет за предизборни цели. Според него предстоят най-важните избори след 1989 година насам.

"От тези избори зависи дали и за какъв брой време ще се оправим с рецесията, основана от ГЕРБ. Ако употребяваме терминологията на Коронавирус рецесията по какъв начин и за какъв брой време ще се оправим с вируса ГЕРБ, който унищожава демокрацията и свободата в България ", добави още той.

С химните на Република България и на Европейския съюз стартира последната сесия на 44-то Народно заседание.

Очаква се парламентарните групи да създадат изказвания за новия политически сезон, които се предават директно по Българска национална телевизия и БНР.

Депутатите от "БСП за България " не бяха в залата за регистрацията за започване на съвещанието. В началото Георги Александров постави клетва като депутат от Варна на мястото на Валентин Касабов от "Обединени патриоти ".

В дневния ред за през днешния ден е първото четене на промени, препоръчани от "Обединени патриоти ", в Закона за българските персонални документи, както и първото четене на промени в Закона за ограниченията против изпирането на пари, в Закона за кредитните институции и в Закона за възобновяване и преструктуриране на кредитни институции и капиталови медиатори.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР