class=first-letter-big>А лексей Навални заяви, че не трябва да влиза в

...
class=first-letter-big>А лексей Навални заяви, че не трябва да влиза в
Коментари Харесай

Алексей Навални поиска да бъде освободен

class= " first-letter-big " > А лексей Навални съобщи, че не би трябвало да влиза в пандиза по делото "Ив Роше ", защото Европейският съд по правата на индивида (ЕСПЧ) в Страсбург не вижда състав на закононарушение в дейностите му и изиска да бъде освободен хода на делото против него, предава TACC.

"Не признавам това зрелище, то не е в сходство със закона. Искам неотложно освобождение ", сподели той. Навални се базира на решението на Европейски съд по правата на човека.

Алексей Навални през днешния ден е на съд по обвиняване в нарушение на правосъден надзор и може да бъде наказан на над две години затвор, отбелязва Франс прес. Редица европейски страни обмислят нови наказания против Русия, изключително след грубото смазване на митинги в поддръжка на опозиционера.

"Съдят ме по дело, в което в действителност бях разгласен за почтен. Ще ви припомня, че откакто прекосих всички съдилища в Руската федерация, подадох молба до Европейски съд по правата на човека, а съдът в Страсбург не видя никакъв състав на закононарушение в моите дейности. Русия косвено призна това решение, като ми заплати обезщетение ", сподели Навални.

В речта си Навални стартира да приказва остро против съветските управляващи, за което съдията го порица и го моли да приказва всъщност на делото, оповестява ТАСС, представен от "Фокус ".
 Алексей Навални class= " image-desc " > Алексей Навални class= " image-source " > Източник: Българска телеграфна агенция
В същото време Кремъл изрази вяра, че Европейски Съюз няма да допусне "глупостта " да обвърже бъдещето на връзките си с Русия със ориста на арестувания опозиционер Алексей Навални, съобщи Франс прес.

"Надяваме се, че никой няма да допусне нелепостта да обвърже вероятността на връзките Русия-ЕС с един пребиваващ в ареста ", съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, няколко дни преди визитата на шефа на дипломацията на Европейски Съюз Жозеп Борел и след рецензии на Европейски Съюз за репресиите против Навални и негови последователи.

"Ако той (Борел) носи твърдо обръщение, нашият министър (Сергей Лавров) ще му отвърне също толкоз твърдо ", сподели Песков.

Борел настоя да се види с Навални. Песков съобщи, че този въпрос зависи от следователите и съда, само че запита на какво съображение Борел би посетил Навални.

"Той не му е родственик, не му е прочут, никакъв не му е ", сподели Песков.

Песков акцентира, че обстановката с Навални е тематика, по която Русия няма да се вслушва във външни изказвания, съобщи ТАСС.

"Готови сме поредно и търпеливо да обясняваме всичко, само че не имаме намерение да реагираме на поучаващи изказвания и да ги вземаме под внимание ", сподели той.

Борел ще е на аудиенция в Москва от 4 до 6 февруари. Той ще разиска с съветския външен министър Сергей Лавров двустранните връзки, битката с пандемията, иранското нуклеарно съглашение, спора в Украйна и ареста на Навални.
 Алексей Навални class= " image-desc " > Алексей Навални class= " image-source " > Източник: Българска телеграфна агенция
По-рано бе обявено, че съветската полиция е почнала да задържа хора, които се събираха при постройката на Московския градски съд, съобщи Ройтерс.

В региона на съда са изпратени огромен брой служители на реда. Според международните медии арестуваните са над 200.

През декември 2014 година московски съд осъди Алексей Навални за измами по отношение на компаниите "Ив Роше " и "Многопрофилна процесингова компания " на три години и половина условно с изпитателен период от 5 години, който след това бе удължен с една година заради престъпления от страна на наказания.

През декември 2020 година московският офис на ФСИН се обърна към съда с искане условната присъда на Навални да бъде изменена на ефикасна поради систематични нарушавания на мярката за неотклонение - подписка, в това число след изписването му от немската клиника, където опозиционерът се лекуваше след хипотетично отравяне през август в Сибир.

Навални бе разгласен за търсене на 29 декември и задържан през януари на московско летище при завръщането си от Германия, напомня ТАСС.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР