Чувството е прекрасно, неописуемо е. Много съм щастлив, както аз,

...
Чувството е прекрасно, неописуемо е. Много съм щастлив, както аз,
Коментари Харесай

Кузманов: Труден мач, щастлив съм от победата

" Чувството е прелестно, неописуемо е. Много съм благополучен, както аз, по този начин и хората, които са до мен и работят с мен, тъй като ни коства доста работа - много дълго време чакахме. Но съм благополучен, че най-сетне реализирах първата си победа в Шлема ". Това разгласи българският тенисист Димитър Кузманов пред формалния уебсайт на БФТ, откакто победи германеца Даниел Мазур.

" Още преди да излезем на корта знаех, че ще е доста мъчно, тъй като с Мазур се познаваме доста добре - в Германия ние играем дружно в един тим повече от 5 години. Така че си знаем сносно стиловете на игра, мощните и слаби страни. А и тук няма по какъв начин да има лек мач, всички са тежки. Наистина конкуренцията е жестока и не съм сюрпризиран, че и моят мач беше сложен. Щастлив съм, че в последна сметка съумях да го затворя много невъзмутимо в тайбрека на третия сет. Това беше нещо ново за мен, защото в никакъв случай до момента не съм играл тайбрек до 10 точки, само че на Australian Open разпоредбите са такива. Доволен съм, че съумях да се събера и да остана невъзмутим до края, тъй като нервите са огромни, конкуренцията е доста мощна ", съобщи 28-годишният пловдивчанин.

- Предстои ти още веднъж мач против немец - Тобиас Камке. Загуби от него през септември, в този момент какво очакваш от този противник?

- Да, него също го познавам доста добре. Тези дни дори тренирахме инцидентно дружно преди началото на шампионата. Пореден тежък мач чакам. Сега за мен най-важното е да се възстановя. Мисля, че имам изцяло задоволително време, защото на следващия ден съм финален мач по стратегия. Нервите се надявам да бъдат много по-малко, тъй като първият мач постоянно е най-труден и под напрежение. Надявам се още веднъж да играя мощно.

- Физически добре ли се чувстваш, квалифициран ли си?

- Да, доста добре. Работих доста крепко в предсезонната подготовка, имах доста време за това - повече от 6 седмици. Тук към този момент се аклиматизирах изцяло. Днес беше първото по-голямо затруднение за мен, чисто физически, при започване на сезона - близо три часа. Успях да устоя и се надявам да продължа по този начин и отсега нататък. Сигурен съм, че ще е по този начин, тъй като работихме доста крепко, а толкоз работа постоянно се отплаща - рано или късно.

- Какво ще кажеш на тези хора в България, които не спаха, гледаха те и те подкрепяха през нощта?

- Благодаря им, тъй като в действителност такава поддръжка - въпреки и толкоз далечна и пред ТВ екраните - се усеща. Получих и към момента получавам известия с поздравления и това единствено ме радва и ме стимулира извънредно доста. Щастлив съм, че и Вики Томова даде начало на българските победи. Утре излизаме и двамата още веднъж на корта и се надяваме да продължим още по-напред.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР