Чуждите туроператори вече питат за качеството на водата по Българското

...
Чуждите туроператори вече питат за качеството на водата по Българското
Коментари Харесай

Питат за качеството на водата по Българското Черноморие

Чуждите туроператори към този момент питат за качеството на водата по Българското Черноморие във връзка със замърсяването след разрушаването на язовир " Нова Каховка ". Това разгласи пред TravelNews Иван Грошев, ръководител на Асоциацията на инкаминг организациите (AIA), която сплотява представителите на непознатите туроператори, водещи туристи у нас. Според него идват запитвания от балтийските страни и от Германия на този стадий.

" Ние предоставяме непрекъснато информация, че сега няма замърсяване на Българското Черноморие, само че за задачата би трябвало по-активна роля от страна на Министерството на туризма и на Министерството на околната среда и водите “, разяснява Грошев.

От Асоциацията на инкаминг организациите са изпратили писмо до новия министър на туризма Зарица Динкова, с което упорстват да стартират да разгласяват на уеб страницата на ведомството настояща информация на български и на британски език, с цел да бъдат спокойни всички непознати туроператори и туристи. Браншът и хората в чужбина търсят информация в уеб страницата на Министерството на туризма, а не на Министерство на околната среда и водите и когато няма такава, стартират да се тормозят, акцентира Грошев. Той се надява замърсяването да не доближи до Българското Черноморие, тъй като може да има отводи от резервации и отлив на туристи.

От Министерството на туризма оповестиха, че от през днешния ден ще стартират да разгласяват информация. Оттам потвърдиха, че всички български черноморски плажове са чисти и безвредни за туристите. Засега няма данни за превишени стойности на замърсяване в региона на Българското Черноморие след разрушаването на язовир " Нова Каховка ", ситуиран на река Днепър в Украйна, споделиха от ведомството. Това демонстрират и данните от засиления мониторинг, който министърът на околната среда и водите Юлиян Попов разпореди по отношение на случая. Мониторингът наблюдава евентуалното влияние на водите по течението на река Днепър върху Черно море. До момента не са открити превишения по нито един от изследваните индикатори - нефтопродукти, метали, радионуклидите цезий-137 и тритий
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР