Чуждестранните управници и техните половинки, които планират да присъстват на

...
Чуждестранните управници и техните половинки, които планират да присъстват на
Коментари Харесай

Призовават президентите, идващи за погребението на кралицата, да ползват граждански полети и автобус

Чуждестранните управници и техните половинки, които възнамеряват да участват на погребението на кралица Елизабет Втора, ще би трябвало да се пътуват до Лондон с цивилен полети и да не употребяват хеликоптери, оповестява Politico.

Световните водачи също по този начин няма да могат да употребяват служебните или персоналните си коли, с цел да участват на траурната гала. Вместо това те ще би трябвало да бъдат превозени с рейсове.

Лондонското летище Хийтроу няма да бъде налично за частни полети или паркиране на самолети, се показва в документа, представен от медията.

" Тези водачи, които упорстват да пътуват с частен аероплан, би трябвало да се насочат към " по-малко натоварени летища ", предизвестяват от Обединеното кралство.

" Можете ли да си визиите Джо Байдън в рейса ", пита риторично един задграничен дипломат, основан в Лондон, през приложението Whatsapp.

Официалните документи, които медията цитира, удостоверяват, че единствено държавните глави и техните съпрузи или сътрудници от всяка страна са поканени да участват на погребението, което се обрисува да бъде едно от най-значимите интернационалните събития, проведени от Обединеното кралство напоследък.

Присъствието единствено на държавните глави и половинките им е за да се избегне препълването на Уестминстърското абатство с голям брой хора.

В документа, изпратен до задграничните посолства, се показва, че Обединеното кралство " съжалява, че заради лимитираното пространство на държавната погребална работа и обвързваните с нея събития не могат да бъдат позволени други членове на фамилията, личния състав или антуража на главния посетител ".

Държавните глави, които не могат да участват, могат да изберат някой различен за собствен формален представител, да вземем за пример върховен министър.

Според същия документ крал Чарлз Трети ще даде и банкет за всички водачи в Бъкингамския замък вечерта преди погребението.

Държавни глави ще могат да участват на полагането на тялото на кралицата и да оставят своите послания в книгата за съболезнования в Lancaster House незабавно по-късно. Докато са в Lancaster House, задграничните водачи ще могат да отдадат респект към починалата кралица с дълготрайност до три минути, като всичко ще бъде записано от медиите.

Според цитираните документи от Politico ограниченията за сигурност в английската столица ще са повече от засилени и точно поради това международните управници няма да могат да употребяват персоналните си транспортни средства.

В сходство с разпоредбите за интервала на печал на държавното управление и " заради обширната церемониална стратегия, обвързвана с държавното заравяне и логистичните провокации, настояванията за двустранни връзки няма да бъдат обсъждани по този мотив ", се отбелязва още в известието.

След погребалната работа държавните глави ще бъдат ескортирани пешком до Dean's Yard, към момента на територията на абатството, с цел да участват на банкет, проведен от външния министър Джеймс Клевърли, след което ще се върнат с рейс до Западен Лондон, с цел да вземат колите си.

Източник Дир.бг

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР