Чухте най-вярната и безкомпромисна оценка на управлението на Бойко Борисов.

...
Чухте най-вярната и безкомпромисна оценка на управлението на Бойко Борисов.
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Въпросите за въздуха, чистата вода и храна са въпроси за здравето на нацията

Чухте най-вярната и безкомпромисна оценка на ръководството на Бойко Борисов. Това сподели ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от трибуната на Народното събрание след изненадващата поява на министърът на околната среда и водите Емил Димитров в Народното събрание и скандалния разбор, който той направи за положението на водния бранш на България.
Лидерът на Българска социалистическа партия акцентира, че този оценката не е от левицата, която я дава непрестанно в продължение на четири години: " Чухте я от министър на Борисов – от човек, който е претърпял всички тези проблеми, които разказа. И чухте ли основните думи за ръководството на Борисов – безпорядък, безхаберие, частни ползи, кражби- кражба от сегашното, само че и кражба от децата и внуците в бъдеще; нелегално и престъпно действие, безнаказани дейности, незаконно безучастие. Ето най-вярната оценка на това ръководство. ", безапелационна и точна бе Нинова.

" В региона на ВиК бранша – всичко това, което през днешния ден чухме, ние от дълго време го приказваме. Проблемът е от дълго време. Помните ли Бисер, Аспарухово, Мизия? И помните ли отговорът на държавното управление, когато още тогава поставяхме въпросите и когато предлагахме решенията. Защото аз помня шараните по площадите на Мизия, които стояха там една седмица откакто 4-метровата вълна се отдръпна.

Помня всичките пагубни последици и жертви. Вие тогава не обърнахте внимание. Оттогава до ден-днешен давате единствено един отговор – „ Свиквайте - по този начин ще бъде, има климатични промени в света. Свиквайте, че ви наводняваме къщите. Свиквайте, че е суша и нямате вода за пиянство “. Ето обаче, истината - за какво това е по този начин. Защото ръководството на Борисов е безхаберно и незаконно. ", очерта бедственото държание на ръководещите и във ВиК бранша Корнелия Нинова.

Лидерът на българските социалисти подлага на критика Емил Димитров, че не е показал отношение към въпроси, поставяни от Българска социалистическа партия:

" Кой наряза „ Напоителни системи “ на скрап и ги продаде? Защото част от казусът е неналичието на напоителни системи, вързани към язовирите. Кой сътвори ВиК холдинг напълно скоро с 1 милиарда лева капитал, който щял да сплоти всички язовири в страната и да ги управлява- целеустремено, рационално, с грижа за хората. Кой? Правителството на Борисов. При държавното управление на Борисов се наряза „ Напоителни системи “ от един от неговите ярки представители в този момент. Господин министърът пропусна да каже за тези години ръководство на кабинета „ Борисов “ - какъв брой пъти се подвигна цената на водата за хората. " Нинова напомни, че цената на водата при ръководството на Борисов е вдигана постоянно с заричане, че тази цена и тези пари, събрани от целия народ, ще бъдат вложени в рационализация на мрежата, в инфраструктура.

" Няма един километър нова инфраструктура за това време, за което министърът рапортува. Кой измисли новия закон от предходната седмица с решение всеки свободно да боде в земята и безотговорно да източва подземните води? Отново държавното управление на Борисов. ",

Председателят на Българска социалистическа партия посочи високата оценка за професионализма, компетентността и родолюбието на тези специалисти през социалистическото ръководство, които са основали и оставили на България системата на напоителни системи, язовири и грижа за ВИК бранша.

Корнелия Нинова изрази паника за заканите, които министърът от държавното управление на Борисов е обрисувал:

" Заплаха от суша, опасност от наводняване, от водна рецесия в земеделието, от водни протести. Заплаха за това да се наложи да заменяме производството на сила - вместо от вода, от въглища. Разбирате ли какво значи това. Той споделя – ще имате или чист въздух, или вода. И ще би трябвало да избирате. "

Лидерът на българската левица уточни, че през днешния ден е следващият ден, в който се регистрира свръх замърсяване на въздуха в огромните градове на България – в София, Бургас, Благоевград: " Замърсяване на въздуха в Ковид рецесия, когато стотици хиляди хора имат проблеми с дишането. Въпросите за въздуха, чистата вода и храна са въпросите на бъдещето и на нашите деца. Но са и въпроси за здравето на нацията. "

" Господин министър, чаках след тази убийствена картина на ръководството на Борисов, да подадете оставка. След това, което ние чухме, считаме, че изходът е оставка на цялото държавно управление. ", приключи своето изявление Корнелия Нинова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР