Чудите се кой е най-бързият начин да забързате растежа на

...
Чудите се кой е най-бързият начин да забързате растежа на
Коментари Харесай

Масло от розмарин за коса – Ползи и рецепти

Чудите се кой е най-бързият метод да забързате растежа на косата си? Ако имате проблеми с косопада и желаете да поддържате косата си в положително положение, пробвайте масло от розмарин за коса. Тази естествена съставна част, включена в ежедневната грижа, ще поддържа косата ви здрава и мощна!

Здравата, лъскава и красива коса може да бъде обезпечена посредством съзнателна грижа, т.е. установяване на степента на порьозност на косата и блян към поддържане на PEH салдото.

Порьозността на косата дефинира положението на косъма – с помощта на това можете да изберете вярната козметика за грижа и да познавате по-добре потребностите на косата си.

Вторият термин, въпреки това, дефинира идеалния баланс сред протеини, омекотители и овлажнители в грижата за косата. Тя се нуждае и от трите детайла, с цел да наподобява красива и здрава – това е в основата на ритуалите за грижа, с помощта на които ще получите стремежи резултат.

Маслото от розмарин има удобен резултат върху кожата на тялото, косата, благосъстоянието, намаленото либидо, ниското кръвно налягане, имунитета и храносмилането. Жените ценят маслото от розмарин основно поради неговите свойства срещу бръчки и подпомагането на растежа на косата. Маслото от розмарин придава искра, укротява, заздравява косъма, само че и успокоява възпалението на скалпа.

Вероятно сте чували за разнообразни типове масла за коса и маски за коса които са ненадминати за увеличение на размера и растежа на нова коса, както и за изплаквания за коса, които елементарно можете да извършите вкъщи, употребявайки съставки от кухнята.

Малко хора обаче знаят какъв брой ефикасна съставна част за напредък на косата и понижаване на косопада е маслото от розмарин.

Масло от розмарин за коса

Маслото от розмарин се получава от розмарин, мощно ароматно растение, което се среща естествено в Азия, Африка и Южна Европа.

Обхватът на свойствата на розмарина е доста необятен.

Маслото от розмарин се употребява необятно – лечебните му свойства са известни от години. Помага при простуда, тъй като има антибактериални и противовъзпалителни свойства, както и облекчава болката. Подпомага и антидепресантната терапия, както и укрепва имунната система и контролира действието на храносмилателната система.

Но малко хора знаят, че маслото от розмарин се употребява и в козметологията: както в грижа за косата, по този начин и за кожата. Има свойства срещу бръчки и е страховит антиоксидант, т.е. забавя процеса на стареене на кожата. Действа и като антисептик, заради което работи в грижата за мазна и склонна към акне кожа.

Това етерично масло в композиция с базовото масло е лек за всички несгоди. Може да се употребява и върху косата и скалпа под други форми.

Ползи от масло от розмарин за коса:

1. Растеж на косата

Как да ускорите растежа на косата е един от най-често задаваните въпроси в подтекста на грижата за косата. Един от методите да извършите това е като втриете масло от розмарин в скалпа, което енергизира и подтиква луковиците, карайки косата да пораства по-бързо.

2. Предотвратяване на косопад

Маслото от розмарин усъвършенства циркулацията на кожата, което също води до попречване на загуба на кръв от космените фоликули и следваща загуба на коса. Така че, в случай че имате проблем с него, би трябвало да опитате да включите тази естествена съставна част в ежедневната си грижа. Силна и здрава коса, която пораства и не пада на всяка стъпка, не е толкоз сложна задача! Според проучване, извършено през 2015 година, маслото от розмарин предотвратява косопада и е в действителност дейно.

3. Укрепване на косата

Маслото от розмарин, да вземем за пример под формата на тоник, прониква надълбоко в скалпа, регенерира го, овлажнява и насища косата с О2. Нещо повече, то е и превъзходен съдружник в битката с омазняването на косата, тъй като контролира свръхпроизводството на себум, който отслабва косата и я изсушава. Така че, в случай че желаете кичурите ви да бъдат здрави, мощни, блестящи и дълги, би трябвало да употребявате масло от розмарин върху косата си.

Употреба на масло от розмарин за коса

Можете да употребявате масло от розмарин върху косата си по няколко метода.

1. Маска за коса с масло от розмарин

Масажирането на розмарина в косата оказва помощ за възобновяване на структурата на косъма, подсилване на космените фоликули, което провокира по-бързия им напредък и предотвратява косопада. След като нанесете масло от розмарин върху скалпа, косата няма да се омазнява толкоз постоянно, само че ще придобие искра. Нещо повече, розмаринът върху косата има свойства срещу пърхот и псориазис.

Най-лесният метод да си извършите маска за коса с масло от розмарин е да смесите няколко капки от етеричното масло с базовото масло, с цел да предотвратите изсушаване на кожата.

Например маслото от жожоба ще работи най-добре. Разбира се, би трябвало да запомните, че тази съставна част няма да работи за всеки – всичко зависи от вида коса. Направете масаж на скалпа, след което изплакнете.

2. Масло от розмарин като добавка към грижата за коса

Можете също да добавите няколко капки към подготвени артикули, да вземем за пример към обичания си шампоан или маска, с цел да подхраните косата си.

3. Домашен тоник за коса с етерично масло от розмарин за коса

Друг метод е да си извършите домакински тоник за коса- ще го извършите доста бързо. Сварете две супени лъжици розмарин в литър вода, след което го изсипете през цедилка и оставете да изстине. Най-добре си вземете бутилка с разпръсквач, с помощта на който нанасянето на домашния тоник ще бъде елементарно и прелестно.

Как се вършим масло от розмарин в домашни условия?

Маслото от розмарин може да се направи в уюта на вашия дом.

  1. За да го приготвите, намачкайте няколко стръка от билката и изсипете получения прахуляк в стъклен мрачен съд (така че розмаринът да стигне до средата).
  2. След това – се залива с масло (може да е масло от жожоба, зехтин, даже кокосово или сусамово масло) и се оставя на слънчево място за две седмици.
  3. Трябва да запомните да разклащате сместа всеки ден (два пъти на ден). Ако сместа се сгъсти и потъмнее задоволително, би трябвало да се прецеди и да се добави витамин Е към нея, с цел да се наслаждавате по-дълго на изгодите от естествения еликсир за коса и скалп.

Благодарение на ръчно приготвеното масло от розмарин за коса, луковиците на косата скоро ще станат по-силни, кичурите ще порастват по-бързо, а прическата ще бъде по-лесна за оформяне. Освен по-лесното оформяне на косата, разплитането ще се окаже и по-малко комплицирано. От друга страна, защитните свойства на розмарина значат, че изсушаването на главата няма да отслаби и изсуши структурата на косата.

Масло от розмарин – противопоказания

За страдание, не всеки може да се наслаждения на изгодите от маслото от розмарин. Маслото от розмарин не би трябвало да се употребява от хора, страдащи от хипертония, епилепсия, бременни дами (по-рано розмаринът се смяташе за лекарство, предизвикващо раждане) и деца под 12-годишна възраст.

Естествено, алергията към розмарин и чувствителността към кожни алергии също съставляват противопоказание за използването на масло от розмарин.

Също по този начин би трябвало да помислите за потреблението на масло от розмарин, когато сте мощно възбудени, нервни и така нататък

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР