Чудесната Боряна Калейн зае престижното пето място в индивидуалния многобой

...
Чудесната Боряна Калейн зае престижното пето място в индивидуалния многобой
Коментари Харесай

Боряна Калейн завърши пета, есента се връща в Япония

Чудесната Боряна Калейн зае влиятелното пето място в самостоятелния многобой от шампионата по художествена гимнастика на Олимпийските игри Токио 2020. 20-годишната българка се показа ужасно, игра изтънчено и с висок предел на компликация в съчетанията.

Грацията надхвърли бариерата от 100 точки и събра общо 100.625, от които 25.900 на обръч, 25.625 на топка, 26.650 на бухалки и 22.450 на лента. По този метод тя победи с тъкмо една точки италианката Милена Балдасари в разногласието за петата позиция. На българката обаче не й достигна единствено 1.475 за четвъртото място, което бе завоювано от Арина Аверина от Руския олимпийски комитет.

Титлата, след един извънредно трагичен свършек на конкуренцията, сграбчи израелката Линой Ашрам.

Със общо 107.800 точки Ашрам победи със единствено 0.150 пункта посочената за любимец рускиня Дина Аверина. Бронзът пък сграбчи Алина Харнаско от Беларус, която за възползва от грешката на Арина Аверина в играта с лента и по този начин я изпревари с 0.600 точки.



Боряна Калейн се разплака пред камерата на Българска национална телевизия минути, откакто стигна до петото място в многобоя. Ето прочувственото й послание към феновете:

" Щастлива и горда съм от представянето си. Имах душевен проблеми в последните месеци и това е още една причина да считам играта си тук за триумф.

Нямам думи да опиша чувството... Мечтала съм да съм на Олимпиада, играх, станах пета. Не намирам думи... Научих се, че не трябва да изгубвам религия в себе си и мога да реализира всичко.

Не мисля занапред за Париж 2024, това е прекомерно надалеч. Но се надявам да бъда и там, несъмнено. Сега ще си умря, а през октомври отново сме тук, тъй като Световното състезание е в Япония. "



 
Историческа победа на Стойка Кръстева и злато за България!
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР