Чрез въвеждането на гъвкави и адекватни противоепидемични мерки ще могат

...
Чрез въвеждането на гъвкави и адекватни противоепидемични мерки ще могат
Коментари Харесай

Премиерът се разпореди за предстоящите сурвакарски игри в Перник

Чрез въвеждането на гъвкави и съответни противоепидемични ограничения ще могат да се организират уважавани от българските жители традиции и обичаи като идните сурвакарски игри в Перник, които са приети от ЮНЕСКО за част от международното културно завещание. Това бе решено на работно заседание при министър-председателя Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, в което участваха здравният министър Костадин Ангелов, представители на Националния действен щаб и кметът на Перник Станислав Владимиров, оповестиха от държавната осведомителна работа.

В началото на съвещанието министър председателят Борисов означи, че по тематиката е провел диалози с кметовете на Перник, Батановци и Кралев дол.

„ Ако се сътвори оптимално добра организация, с нужната отдалеченост и носене на маски, хората могат да извършат обичая в района “, означи министър-председателят Борисов.

Премиерът изиска от здравния министър и НОЩ правенето на ограничения, които да разрешат сигурното осъществяване освен на сурвакарските игри в Перник, планувани за средата на месеца, само че и на други значими за българите празници.

„ Направете добра организация за всички символни празници, които българите почитат. Бъдете гъвкави “, посочи министър-председателят Борисов.

Кметът на Перник Станислав Владимиров изрази признателност за реакцията на държавното управление и категорично акцентира, че става дума за провеждането на достоверните сурвакарски игри в региона, а не за фестивала, който е анулиран.

„ Вече има начертани стъпки, с цел да се проведат ритуалите по места без да има разбъркване на сурвакарски групи от разнообразни обитаеми места, да не се посещават домове и да се съблюдава за спазването на отдалеченост “, уточни Владимиров.

В хода на работното заседание при премиера министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов уточни, че кметът на Перник и шефът на Регионалната здравна ревизия на региона ще разпишат извънредно съответни и използвани ограничения към съответното събитие, които да подсигуряват сигурността, живота и здравето на българските жители.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР