. Чрез системата има предвидимост къде са многото желаещи да

...
. Чрез системата има предвидимост къде са многото желаещи да
Коментари Харесай

При липса на ваксини няма софтуер, който да върши работа

„. Чрез системата има предвидимост къде са многото искащи да отидат да се имунизират, в противоположен случай хората би трябвало да вървят на сляпо и да се редят на опашки. А и няма да има информация какъв брой ваксини да бъдат обезпечени за съответното място. Тази система би трябвало да даде опция, в случай че има записани X на брой хора за една локация, след една седмица за там да бъдат планувани толкоз ваксини. Продуктът си прави работата “. 

Това разяснява пред БНР Доброслав Димитров, ръководител на Българската асоциация на софтуерните компании. Поводът е  на Министерството на здравеопазването. 

В предаването „ Нещо повече “ Димитров разяснява и „ зелените паспорти “ - продуктите в електронен тип, които ще влязат в действие в Европейския съюз през май :   

За да работи такава система, би трябвало да има централизиран указател . Трябва да има достъп до него от всички страни. Не е наложително да има един и същи програмен продукт. Софтуерно решението не е мъчно, само че синхронизацията ще е по-трудна... Системата не е сложна, проблем ще е тромавостта на една такава процедура . Трябва да бъдат синхронизирани доста на брой лечебни заведения. Ето в този момент, да вземем за пример, няма обединен указател на заетите и на свободните кревати в лечебните заведения и хората обикалят, до момента в който намерят. А да се направи едно такова нещо не е комплицирано “. 

Интервюто с Доброслав Димитров можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР