Чрез промените в Закона за личната помощ хората с увреждания

...
Чрез промените в Закона за личната помощ хората с увреждания
Коментари Харесай

Нели Димитрова: Личната помощ е право, а не полза

Чрез измененията в Закона за персоналната помощ хората с увреждания се трансформират в ползватели. Нещата се пренасочват към някаква търговия. Всичко реализирано досега е с напън от наша страна. Доверието ни към държавното управление е изчерпано. "
Това съобщи представителката на " Системата ни убива " Нели Димитрова в предаването във връзка от депутатите в Народното събрание промени в Закона за персоналната помощ.
Не сме удовлетворени от метода, по който се организира публичното разискване, регистрира тя. Още от февруари министър Сачева се зае с този закон и не й даде мира, до момента в който н го промени в степен, в която ние да не можем да го познаем. Тези промени безусловно трансформират закона в парцал. Ние считаме, че той не би трябвало да се пипа, съобщи Димитрова.
С тези промени, кандидатствайки по Закона за персоналната помощ, човек може да се окаже в обстановка, че към този момент е ползвател по Закона за обществените услуги. Никой не се сещаше за хората с увреждания, до момента в който ние не излязохме на улицата. Откакто Сачева е назначена, всичко се връща обратно, счита тя.
Стабилизира се корумпираният модел в ТЕЛК. Сачева приказва за 670 000 души, които щели да станал ползватели на персоналната помощ. Тя обаче би трябвало да знае, че включително влизат и подправените ТЕЛК-ове, хора без потребност от такава помощ.
Тя уточни още, че подкрепилите Сачева майки са в действителност представители на НПО-та с казионно финансиране, за които тази система е комфортна. При тях става въпрос само за източване на едни пари.
В България няма обществена политика и всичко се прави на парче, с щедрост, съобщи още майката. Тя напомни за скорошния скандал с ХелпКарма, в който се оказало, че даже и майки са забъркани. От нашата организация няма майки с набирателни средства. От щедрост има потребност едвам тогава става въпрос за животоспасяващи интервенции. В противоположен случай тя развращава.
Пълното изявление с Нели Димитров във видеото
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР