Чрез писмо до Министерството на околната среда и водите американската

...
Чрез писмо до Министерството на околната среда и водите американската
Коментари Харесай

Американската фирма Парк Плейс Енерджи е заявила желание да продължи проучванията за нефт и газ в област Добрич

Чрез писмо до Министерството на околната среда и водите американската компания " Парк Плейс Енерджи " е декларирала предпочитание да продължи изследвания си за залежи на петрол и газ в блок " Вранино ", област Добрич. Фирмата упорства да получи екооценка,  неналичието на която е провокирала правосъдно решение (на Върховен административен съд от 31 март тази година) за прекъсване на изследванията. 

„ Парк Плейс Енерджи “ имат подписан контракт за търсене и изследване на петрол и газ с Министерството на енергетиката от 2014 година. Цялостният им работен план се отнася до Блок 1-11 " Вранино ", заемащ повърхност от 397 кв. км., ситуиран на територията на 28 обитаеми места в четири общини - Каварна, Балчик, Шабла и Генерал Тошево. В него попадат и три предпазени по Натура 2000 зони - „ Крайморска Добруджа “, „ Калиакра “ и „ Било “. 
Основните цели на проучвателните действия се плануват да бъдат във въглищните пластове на дълбочина от 1200 до 2500 метра. В проекта е записано също, че замърсяване на околната среда се получава най-много при повреди, провокирали неконтролируемо или мъчно овладяемо фонтаниране, като това може да се случи при всяка фаза от създаването на сондажа. Писмото до екоминистерството е изпратено на 25 септември тази година, като досега отговор не е получен. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР