ЧРД на Стоичков и Едуард Ераносян! Боил Банов праща проверка

...
ЧРД на Стоичков и Едуард Ераносян! Боил Банов праща проверка
Коментари Харесай

Славчо Атанасов: Пловдив е вечен, защото създаденото е...

ЧРД на Стоичков и Едуард Ераносян! Боил Банов праща инспекция за паветата на ул. "Отец Паисий " Ето по какъв начин паветата ни скачат от една улица на друга Министър Банов: Не пипайте паветата от ул. "Отец Паисий "

Славчо Атанасов, депутат от „ Обединени патриоти “ и кмет на Пловдив /2007-20011/

Ние идваме на тази земя за малко и след това си отиваме. Но това, което е основано остава.

Пловдив по тази причина е безконечен град, тъй като постоянно сме успявали да го пазим и съхраняваме. Да пазим достоверността му. Наследството му. Богатството му. Духът му.

Пловдив е град, наслоил в себе си доста културни пластове. Той няма да е същият без Античния спектакъл, без възрожденските къщи в Стария град, без Капана, без старите улички, без калдъръмите.

Пловдив е най-старият жив град в Европа. И ние сме длъжни да запазим всичко това за идващите генерации, по този начин както ние сме наследили благосъстоянията на града ни от нашите предшественици.

Пловдив е безапелационната, заслужила столица на културата. И ние сме длъжни да създадем по този начин, че градът ни да бъде заслужен хазаин през 2019-а. Като покажем по най-хубавия метод благосъстоянията, които крие.

Улица „ Отец Паисий “ е част от Пловдив. Емблематична част от Пловдив - неразделна от архитектурно-историческия образ на града ни. Защо, вместо да я съхраним, по този начин, както са я съградили преди десетилетия, ние я подменяме господин Тотев? Така ли пазим града си? Така ли ще посрещнем гостите на Пловдив като Европейска столица на културата през 2019-а?

Кое е това, което може да е по-важно от това да се резервира градът ни, достоверен, богат на история, архитектура и просвета?  Няма причина, която да оправдае подмяната на историята, достоверността и визията на ул. „ Отец Паисий “, промяната на самобитните 80-годищни правоъгълни павета с друго. Това е все едно да махнем жълтите павета от София. И не тъй като един или различен от нас мисли по този начин. А тъй като това е Пловдив. Най-старият жив град в Европа.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР