Човешките емоции отразяват начина, по който се чувстваме в определени

...
Човешките емоции отразяват начина, по който се чувстваме в определени
Коментари Харесай

Осем стратегии как да контролираме гнева

Човешките страсти отразяват метода, по който се усещаме в избрани моменти и демонстрират положението на мозъка, темперамента и характера според от нещото, на което реагираме.

В този смисъл гневът съставлява едно от тези прочувствени положения, които постоянно не можем да направляваме, той може да господства в нашите реакции.

Ето някои елементарни тактики, които могат да ви оказват помощ да контролирате гнева:

1. Идентифицирайте казуса

Начинът да се справите с това прочувствено положение, е да знаете сигурно кой фактор го провокира. В този миг се предлага да мислим на трезва глава и да обмислим какво се случва, да идентифицираме какво предизвиква гнева и да го отстраняваме, в случай че имаме задоволително надзор над обстановката.

2. Помислете за следствията

Преди да реагирате яростно, е значимо да обмислите обществените и здравни последствия, които могат да зародят. В този смисъл несъразмерният яд може да провокира фамилни, обществени и работни спорове, които да скапват междуличностните връзки, като в допълнение влошат обстановката, а това несъмнено не облекчава напрежението.

3. Фокусирайте се върху вероятните решения

Като се има поради първата точка, откакто е разпознат казусът, човек би трябвало да мисли рационално за вероятните решения, които да поправят източника на гнева и по този метод да сложат завършек на повода, която поражда или е породила това неприятно прочувствено положение.

4. Практикувайте техники за релаксация, медитация и самоконтрол

Ефективна техника за управление на гнева е практикуването на извършения за умствена и физическа релаксация. Този вид тактика оказва помощ да се управляват равнищата на тези хормони, които работят в стресови обстановки.

5. Запишете мислите, страстите и възприятията си

Друг метод за управление на отрицателните прочувствени положения, е да запишете всички тези усеща, страсти и мисли, които минават през мозъка ви, преди да реагирате импулсивно.

6. Извършвайте разсейващи действия

В актуалния свят са основани безчет действия както за физическа, по този начин и за умствена отмора. Те подтикват освобождението на хормони на щастието, които оказват помощ за справяне с хронични положения на стрес.

7. Спортувайте и почивайте вярно

Физически действия като спорт са удобни за намаляване на резултатите от гнева. Трябва да знаете: Тези действия също предизвикват освобождението на хормони на щастието, помагайки за поддържане на надзор над отрицателни страсти.

По същия метод качествената отмора е доста нужна, с цел да може тялото да се възвърне физически и психически от всекидневието.

8. Отидете на терапия, в случай че е належащо

В малко по-сложни случаи, когато е мъчно да контролирате гнева сами, е нужна намесата на експерт.

В този смисъл терапевтът може да ви помогне, като ви даде поредност от препоръки за преодоляване на тези прочувствени положения или рекомендация за фармакологична терапия, ако пациентът е обиден от други психологични разстройства.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР