Човешка намеса е една от версиите, по които се разследва

...
Човешка намеса е една от версиите, по които се разследва
Коментари Харесай

Разследват човешка намеса във възпламеняването на влака София-Варна

Човешка интервенция е една от версиите, по които се проверява пожарът на влака София-Варна преди два дни. Той е обхванал един от вагоните " необяснимо " бързо - единствено за три минути след потеглянето от гара Каспичан, като влакът се е отдалечил не повече от 1.5 км от самата гара. Това изясни пред бТВ заместник-министърът на превоза Красимир Папукчийски.

" Все още не престават инспекциите. Вагоните са изнесени към гара Горна Оряховица, там ще има инспекции и на ходовата част, където са подозренията за зародилия пожар ", съобщи още заместник-министърът на превоза. Папукчийски благодари за бързата реакция на пожарникаря, който се е оказал инцидентен пасажер в злощастния вагон, както и на екипа на влака, извели единствено за три минути пасажерите.

Подвижният състав на БДЖ е на възраст сред 40 и 25 години, по тази причина е наложителна сериозна рационализация, а освен капитални поправки, съобщи Папукчийски. Затова БДЖ е подготвила процедура за рационализация и капитални поправки на 120 пътнически вагона, които да се движат с 140 до 160 км в час и да дават по-добри условия.

В последните два месеца всички 15-те локомотива " Сименс Смартрон ", които са били спрени, към този момент са въведени в употреба. Възстановени са и огромна част от дизеловите мотриси " Дезиро ", тъй че имаме 100% покритие на локомотивния парк, регистрира Папукчийски. Чувствително е намалено времето на забавяне - 94% от графика се извършва в точния момент, като закъснението приблизително на ден е 210 минути при над 1000 минути преди няколко месеца. По отношение на хигиенизирането към момента имало какво да се желае. Папукчийски успокои, че вагоните се третират против дървеници по специфична технология за стерилизация.

В проекта за възобновяване и резистентност е планувана голяма инвестиция за изцяло нов преносим състав.  Тя е за закупуване на 7 двуетажни влака, 20 пуш-пул влакове, 35 мотриси и 14 маневриращи локомотива.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР