Човешка грешка на зле обучен екипаж е най-вероятната причина за

...
Човешка грешка на зле обучен екипаж е най-вероятната причина за
Коментари Харесай

Човешка грешка на зле обучен екипаж е най-вероятната причина за падналите ракети в Полша

Човешка неточност на зле подготвен екипаж е най-вероятната причина за падналите ракети в Полша, близо до Люблин, при които починаха цивилни жители. Това сподели за Българска национална телевизия проф. Румен Кънчев, специалист по интернационална сигурност и геополитика, някогашен зам.-министър на защитата.

На това мнение е и Валентин Радев, също някогашен зам.- министър на защитата у нас. Според  двамата, изцяло е допустимо екипажът да не е решил добре каква ракета да задейства. За всичко това явен заключителен резултат ще има чак когато завърши следствието, за което се изисква повече време, безапелационни са специалистите. Принципно системата S300 има 12 модификации.

Според  Валентин Радев, такива обстановки е допустимо да продължат да се случват и в бъдеще, защото войната е наоколо.

Експертите обясниха още, че нито Русия, нито Украйна са се отказали от военни дейности. Русия има ресурси, това е втората по големина в света войска, която в последните години е съумяла и да се превъоръжи. От другата страна е Украйна, която се подкрепя от всички, тъй като е била нападната. Ситуацията е комплицирана, а Русия още дълго може да води тази война.

Валентин Радев сподели още, че България би трябвало ясно да признае, че и до момента е давала оръжие за Украйна. " Ние останахме единствената страна, която публично не е помогнала на Украйн ", сподели той. Какво да дадем още на Украйна би трябвало да се реши от Щаба на защитата. Те би трябвало тъкмо да посочат какво може да дадем от това, което е отвън заявените сили за обезпечаване на НАТО, без да се наруши бойната дарба на армията ни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР