Човекът търси извори на напътствия в дебели томове или мъдри

...
Човекът търси извори на напътствия в дебели томове или мъдри
Коментари Харесай

Книга събира 52 мъдрости от цял свят - slava.bg

Човекът търси извори на упътвания в дебели томове или мъдри хора от хиляди години. Новата книга на издателство „ Кръг “ „ Уроците на сърцето “ е дребен справочник с 52 сентенции, които улесняват търсенето и водят към прояснение. Авторът Алан Коен, подписал се под 27 заглавия за личностно развиване, е измежду най-продаваните модерни съвременни философи. Той събира в своята книга скъпи истории, стихове, притчи, проницателни цитати и остроумни забележки от най-разнообразни източници.

Много от уроците и цитатите в книжката са част от устната традиция на разнообразни нации, която се предава от генерации. „ През дългите години, в които изучавах и преподавах самоусъвършенстване, съм прочел и чул хиляди анекдоти и мъдри проникновения”, изяснява Коен. В „ Уроците на сърцето “ той е събрал най-любимите си, към които се обръща за ентусиазъм през целия си живот. Сред тях са писмо на един югославски боец от Втората международна война до нероденото му дете; цитати от Шекспир, Волтер, източният стихотворец и мъдрец Руми, писателите Джек Лондон, Анатол Франс, Карлос Кастанеда, поетът Уолт Уитман, Мартин Лутър Кинг и даже мъдрост от духовник Теофан.

Петдесет и двете глави, отредени за всяка седмица от годината, стартират с история или лиричен откъс, последвани от авторовия коментар. Коен поучава по какъв начин да четем неговия справочник: „ Нека посланието им се пропие в мозъка и сърцето ви, до момента в който най-после се трансформира в част от вас. Вместо да трансферирате историите, като че ли са написани в някое списание, четете ги една по една и ги попивайте постепенно – като чаша хубаво вино или благоуханен шоколад.

Потопете се в смисъла им, след това оставете книгата настрани. “ Освен доста си книги за личностно развиване, Алан Коен е преподавал в института „ Омега “ за холистични изследвания в Ню Йорк и през годините е водил туристи из разнообразни свети места като Мачу Пикчу, Бали и Египет. В момента живее в Мауи, Хавай, и продължава да работи с хора, като им оказва помощ да открият вътрешното си благополучие.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР