Човек на възраст между 40 и 49 години и дължи

...
Човек на възраст между 40 и 49 години и дължи
Коментари Харесай

Как изглежда длъжникът в просрочие, според колектори

Човек на възраст сред 40 и 49 години и дължи приблизително 2750 лв.. Това са преобладаващите измежду платците, изпаднали в просрочие, демонстрират данните на колекторската компания " Фронтекс интернешънъл ". Такива са 31% от хората, чиито задължения тя събира.

" Преобладават хората от възрастови групи, които най-често вземат заеми, както и тези, чийто профил разрешава отпущането на заем ", изясни Лили Димитрова, изп. шеф на компанията и зам.-председател на Асоциацията на колекторските организации.

По-големи суми се затрудняват да платят пък хората в групата сред 50 и 59 години - 3 хиляди лева, като те са 22% от всички. Дълговете на най-младите - до 29 г.и и на най-възрастните - над 70 година, са най-малки. Средният им размер е 940 лева за младите, които са към 7% от изпадналите в просрочие платци, и 1080 лева за възрастните, които са с дял от близо 5%.

Данните на компанията сочат, че мъжете по-често изпадат в просрочие, а също така задлъжняват за по-големи суми - приблизително 2 500 лева, до момента в който при дамите е 2 хиляди лева

Преобладаващата част от потребителите, по данни на тази компания - 70%, изпадат в неспособност да платят едно обвързване. Малко над 21% имат по два заема, три заема имат съвсем 7%. едвам 2% от задлъжнелите имат 4 или повече неприятни заеми.

Очаквано поради огромния брой поданици на София това е и градът с максимален условен дял при просрочията заеми, следван от консуматори от Монтана и Враца, 3% от популацията на които са с просрочени задължения, които събира " Фронтекс " и Перник.

" макар релативно дребния си брой поданици, част от обитаемоте места в Северозападна България показват висок дял на изпаднали в просрочие жители, съпоставим с този в огромните градове ", споделя Димитрова. По думите й постоянно това се дължи на неналичието на финансова просвета и настройка да се водят диалози с кредитора още преди дългът да стигне до колекторските организации, а даже и по-късно, до момента в който не бъдат заведени правосъдни каузи през правосъдни реализатори. Посочва, че невъзможността за заплащане се отнася до дребен брой просрочили издължаването си, а множеството консуматори желаят да избягат изплащането на дълга.

Като безспорен брой София още веднъж е отпред с най-вече хора с просрочени задължения, следвана от потребителите в Пловдив, Варна и Бургас.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР