Човечеството продължава да еволюира. Докъде ще ни доведе еволюцията в

...
Човечеството продължава да еволюира. Докъде ще ни доведе еволюцията в
Коментари Харесай

Какви ще станат хората след 1 000 години? (видео)

 human Човечеството продължава да еволюира. Докъде ще ни докара еволюцията в идващите хиляда години? Вероятно, ще станем по-високи. За последните 130 години хората са съумели доста да пораснат. През 1880 година растежът на междинния мъж- американец е бил пет фута и седем инча, в този момент – пет фута и 10 инча (около 1.7 m и 1.78 m).

Може би също по този начин ни чака обединение с машините, което ще усъвършенства нашето зрение, слух, здраве и по този начин нататък. Вече има слухови апарати, които могат да записват звуци, да генерират бял звук и даже да извършват функционалностите на телефона.

Друг образец: сега учени от Държавния университет в Орегон създават бионични очи с цел да върнат зрението на незрящите. Но е изцяло допустимо да си представим, че тази технология също по този начин ще се трансформира и  в инструмент, който ще даде на човечеството опцията да вижда невидимото – да вземем за пример, инфрачервено или рентгеново лъчение.

И е изцяло допустимо да пристигна ден, когато протезите ще станат част от живота на здравите хора.

Впрочем, ще се промени освен външният ни тип. Нашите гени също ще се развиват на микроскопично равнище, което е значимо за оцеляването на човечеството. Така да вземем за пример, в изследване, извършено от Университета в Оксфорд, в Южна Африка е открита група от хив положителни деца, които водят пълностоен живот.

Очевидно е, че те имат вродена отбрана против хив, което предотвратява инфекцията да се развие в спин. А с такива принадлежности за редактиране на генома като CRISPR, ние в последна сметка ще можем да се научим да вземем нашите гени и ДНК под надзор и да станем неуязвими за заболяванията и даже да преодолеем стареенето.

Друг метод да се даде подтик на развиването на човечеството, е да тръгне по нов път – част от хората да се преселят на Марс. Тази планета получава 66% по-малко слънчева светлина, в сравнение с Земята. В резултат на това жителите на Марс евентуално ще имат по-големи очи и зеници с цел да улавят повече светлина.

И защото гравитацията на Марс е единствено 38% от земната, хората, родени там,  ще бъдат по-високи, в сравнение с хората на Земята.

В космоса, течността, която отделя нашите прешлени един от различен, се уголемява.

Това предиздвикало американския експерт по галактическо инженерство Робърт Зубрин да допусна, че ниската гравитация на Марс може да разреши на човешкия гръбначен дирек да се разтегне задоволително мощно, което ще усили растежа с няколко спомагателни инча.

Но даже пренасяне на Марс няма да помогне на човечеството да реализира основната си мечта- величие. За да победят гибелта, хората би трябвало да се научат да зареждат своето схващане в машина.

Още в този момент италиански и китайски учени трансплантират глави на животни, с цел да определят  дали е допустимо да се трансферира съзнанието от едно тяло в друго. Според тях, идната значима стъпка е да се трансплантират човешки глави. Италианския доктор Канаваро счита още тази година да пресади човешка глава….

Но без значение какво ще случи в идващото хилядолетие – дали ще се слеем с машините или самите ние ще се превърнем в машини – в едно нещо можем да бъдем сигурни: човечеството го чакат нови промени и колкото по-скоро се променим и излезем отвън рамките на Земята, толкоз по-големи ще са нашите шансове да избегнем измирането.

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР