Членството на Роман Полански в Американската филмова академия, която ежегодно

...
Членството на Роман Полански в Американската филмова академия, която ежегодно
Коментари Харесай

Съдът отхвърли иска на Полански да се върне в Академията на оскарите - slava.bg

Членството на Роман Полански в Американската кино академия, която годишно раздава премиите „ Оскар “, няма да бъде възобновено. Това стана ясно, откакто Върховният съд на Лос Анджелис реши, че преди две години киноинституцията е била в правото си да изключи режисьора от редиците си.

Според претекстовете на съдията, Академията е осигурила заслужено чуване на Полански и го е предизвестила за прекратяването на участието му. Самият кинодеец обаче твърдеше, че това не е по този начин.

Въпреки това Полански не счита да апелира решението. По думите на неговия юрист Харланд Браун, участието в Академията не значи нищо за създателя на „ Офицер и разузнавач “. „ Полански е един от най-големите режисьори в историята на киното. Изкуството му ще оцелее дълго откакто академията към този момент ще е забравена светиня “, сподели след делото още бранителят на Полански.

Роман Полански, отличен с режисьорски "Оскар " за "Пианистът ", се призна за отговорен в противозаконен секс с малолетна през 1977 година и избяга от Съединени американски щати идната година. Оттогава кинодеецът живее във Франция. Въпреки това до изключването му от Академията се стигна едвам през 2018 година, като това се случи броени месеци, откакто тази орис сполетя и сластния продуцент Харви Уайнстийн.

Източник: Monitor
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР