Членовете на семейство Уолтън, понастоящем най-богатата фамилия в света, са

...
Членовете на семейство Уолтън, понастоящем най-богатата фамилия в света, са
Коментари Харесай

CNBC: Най-богатата фамилия в света спечели нови 11 млрд. долара

Членовете на семейство Уолтън, понастоящем най-богатата фамилия в света, са добавили над 11 милиарда $ към съвкупното си положение, което през днешния ден възлиза на 163 милиарда $, написа CNBC.

Това затвърди лидерската позиция на Уолтън в класацията на най-богатите семейства с най-малко 64 милиарда $ пред братята Кох и семейство Марс, написа Блиц.

Ръстът в благосъстоянието идва на фона на по-добрите финансови резултати на компанията им, което оскъпи акциите на WalMart.

2018 година е една от положителните за семейство Уолтън. През май тя оглавиха класацията на Sunday Times за актуалната година, като общото им благосъстояние тогава бе по-голямо от положението на Джеф Безос, Бил Гейтс и Уорън Бъфет.

Преди 2 седмици тяхната компания WalMart зае лидерската позиция за шеста поредна година и общо за 14-и път в класацията на Fortune 500. Със съвкупните си 500.3 милиарда $ доходи, веригата за търговия на дребно е отпред по доходи измежду всички американски компании.

Walmart попада в Fortune 500 за 24-те път след първата ранглиста на изданието през 1955 година, като повече от половината появявания там са на челно място.

Втората позиция през днешния ден се държи от Exxon Mobil с доходи от 244 милиарда $.

Последни данни на Bloomberg сочат, че Джим и Роб Уолтън имат по 46.7 и 46.4 милиарда $, до момента в който Алис е с 45 милиарда $.

Тримата имат повече от 50% от акциите на Walmart през днешния ден.

Сред останалите членове на фамилия в класацията на 500-те най-богати хора в света са още Лукас Уолтън с 16.2 милиарда $ и Кристи Уолтън със 7.4 милиарда $. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР