Членовете на Инициативния комитет, организирал национална подписка срещу задължителния машинен

...
Членовете на Инициативния комитет, организирал национална подписка срещу задължителния машинен
Коментари Харесай

ИК срещу задължителния машинен вот: Ако в НС не забележат подписката ни, ще инициираме национален референдум

Членовете на Инициативния комитет, провел национална подписка против наложителния машинен избор даде брифинг в Българска телеграфна агенция, което бе неговата първа обществена изява. Недялко Недялков, Петьо Блъсков, проф. Антоанета Христова, Соня Колтуклиева, Христо Стоянов, Юлий Москов, Станислав Недков - Стъки, Лиляна Друмева, Петьо П. Блъсков и сътрудниците им дават доклад, че от петък насам са събрали внушителните 60 000 подписа. Гласува се в специфична електронна платформа, както и на хартиени бланки, които се раздават из цялата страна от доброволци.

 ИК против наложителния машинен избор ИК против наложителния машинен избор Източник: Zonanews
Журналистката Соня Колтуклиева откри конференцията с думите: " Ние не сме подписвали съдружно съглашение като четвърторазрядната коалиция. Но нас ни свързва една обща отговорност - да възстановим правото на всеки българин да изрази свободно волята си ".

" Корабът от дълго време е аварирал, единствено че те не са го усетили, тъй като са на бал, тъй като пият, ядат и се веселят за сметката на българския поданик, който е имал постоянно честното предпочитание да гласоподава по по-справедлив метод, която опция му беше отнета тази година ", добави тя.

 Соня Колтуклиева Соня Колтуклиева Източник: Zonanews
Колтуклиева напомни лупингите на Радев през първия му мандат, с цел да се стигне до там неговите тогавашни любимци - Кирил Петков и Асен Василев да дойдат на власт и да узурпират цялата влас: " Да ви напомня преди бруталния арест на водача на най-голямата политическа съпротива - Бойко Борисов - имаше опит за арест на Николай Павлов, който беше уволнен като началник на " Булгаргаз ". След това се стигна до там да се назначават любовници, съученици, гаджета-маджета на значими управителни постове. Сценаристите на това ръководство направиха безспорен холивудски сюжет - сложиха на власт в България Клоунът, Хищникът и Ковчежникът ".

 Недялко Недялков, притежател на организация ПИК Недялко Недялков, притежател на организация ПИК Източник: Zonanews
Издателят на ПИК Недялко Недялков благодари на присъстващите в залата и съобщи: " Нека чистно съответно опиша какво се случва с нашата самодейност и защо се борим в действителност. Стартът на самодейността беше даден в петък и до този миг можем да се похвалим с една забележителна численост - над 60 000. Платформите за гласоподаване са няколко - онлайн - там са събрани над 30 000 подписа. Вторият - ръчно, който също се радва на неповторим интерес. Подписват се хиляди хора дневно. За пет дни сме събрали към 30 000 подписа. Отделно във Фейсбуците на всеки член на инициативния комитет също се събират подписи. До 20 може да се гласоподава. Това е един механически интервал от към 15 дни. На 22 юни ние ще окомплектоваме листата в обща листа и ще го внесем в Народното събрание до ръководителя Никола Минчев със поръчка да бъде изменен Изборния кодекс ".

" Това е една предизборна подготовка. Ако се явим в Народното събрание с един лист от над 100 000 индивида и това не бъде видяно, ние ще минем към стъпка №2 - инициирането на народен референдум за връщане на хартиения избор ", добави той.

 Собственикът на ПИК Недялко Недялков Собственикът на ПИК Недялко Недялков Източник: Zonanews
Недялко Недялков посочи, че на никое място в Европа не се гласоподава с машини: " В момента единствено с машини се гласоподава в България и Венесуела, Кирил Петков, Мадуро и Радев са единствените в света, определени с машини ".
Председателят на Съюза на репресираните от комунизма " Памет " Лилия Друмева съобщи: " Основният претекст, който ме води да стана член на Инициативния комитет, е опцията нашите очаквания за народна власт, за разцвет на България в фамилията на Европа и като членове на НАТО могат да умрат доста бързо. Защото ние се движим със стремглава скорост надолу. Нека си спомним времето, в което Хитлер идва на власт. Никой не е вярвал, че това, което се случи по време на неговото ръководство - жестоката Втора международна война, че е пристигнала с помощта на мълчанието, на незадоволителния отпор на жителите на Европа против този мракобесен водач на нацизма и фашизма ".

 Лиляна Друмева, ръководител на Съюза на репресираните Лиляна Друмева, ръководител на Съюза на репресираните Източник: Zonanews
Друмева добави: " Какво вършат тези хора, които ни ръководят сега? Наричам ги " хора ", само че те са измамници, пристигнаха и ръководят по нечестен метод. Това са подправени персони, които демонстрираха пред нашето общество качества, от които ние се срамим. Тези некомпетентни персони би трябвало час по-скоро да си отидат! Това може да стане единствено, в случай че се вкара и хартиеното гласоподаване. На фона на негласувалите в България 600 000 гласа са безпределно висока цифра. Всеки глас е значим. Всеки глас, даден в поддръжка на демокрацията, е значим за България ".

 Писателят Христо Стоянов Писателят Христо Стоянов Източник: Zonanews
Писателят Христо Стоянов съобщи на собствен ред: " Тези, които превзеха Народното събрание с яйца и домати, за жалост не могат да схванат, че влизането в влизането в тази постройка е обвързвано освен с гражданско, само че и с държавническо мислене. А държавническо мислене няма ".

Той показа доста персонален миг - има мощен тремор на ръцете. С подобен тремор в България са диагностицирани над 70 000 души. " Когато гласуваш, още повече, че този тремор от неспокойствие се усилва. Представете си по какъв начин се усещат 70 000 души, които би трябвало да го създадат. Много по-лесно е да сложиш кръстче. Това е нещо, което би трябвало да се промени. Но това може да се промени не от хора с гражданско, а с държавническо мислене. Преди година споделих - протестът на протестиращите ще бъде сменен с протест на гладните. И това време пристигна ", съобщи Христо Стоянов.

 Станислав Недков-Стъки Станислав Недков-Стъки Източник: Zonanews
Станислав Недков-Стъки показа: " Моето персонално мнение е за напълно отпадане на машините. Но тогава ще скочат всички, които желаят машините. И тъй като сме демократично общество - ние желаеме една хибридна система на гласоподаване - с машини и хартиена бюлетина ". ММА първенецът напомни, че против отпадането на хартиения избор е имало не един митинг. Но ръководещите не са се вслушали в това.

" Трябва да се съобразим с 65% от мнението на българските жители, които считат (според последното изследване на Галъп), че изборите са били нечестни. Искам да подчертая, че самите партии, които одобриха новия Изборен кодекс, бяха излъгани със същия кодекс, който одобриха ", добави той.

 Проф. Антоанета Христова Проф. Антоанета Христова Източник: Zonanews
Проф. Антоанета Христова стимулира включването си в Инициативния комитет: " Всичко се основава на моите научни проучвания на демократичния развой. Когато се опитаме да разберем за какво обществата потеглят обратно и за какво жителите вземат решение да си върнат тоталитарния режим, отговорът е елементарен - тъй като нямат доверие на ръководещите. Най-елементарният метод да отдръпнеш обществото и жителите си от политическия развой, е да им отнемеш доверието. Колкото по-малко хора гласоподават, толкоз повече представителството е нелегитимно ".

Тя посочи, че хората са се надявали, че машините ще бъдат безапелационна система за " правилен и честен резултат ".

" Но никой не ни изясни какво се случва в " черната кутия ". Има безчет опити, които демонстрират, че едно положително айти може да промени резултата... Освен това това допуска, че вотът може да не бъде скришен. Още един голям проблем - този с разписките. В целия свят демократичните системи се развиват в посока да махат бариерите преди гласуването. В Канада да вземем за пример секциите се отварят ден преди избрания избор, с цел да могат хората, които нямат опция да гласоподават в изборния ден, да дадат своя глас ", означи политическият психолог.

 Баща и наследник Блъскови Баща и наследник Блъскови Източник: Zonanews
Издателят Петьо Блъсков съобщи: " След 31 години на промени предходната година против демокрацията в България беше осъществен атентат. В него участваха всички политически сили, в това число и Конституционният съд с неговото решение. Атентатът беше против едно от основополагащите права на демокрацията - правото на избор. Това е стълбът на демокрацията. Правото на избор беше отнето с решение на политическите сили и в това число с решение на Конституционния съд ".

" Това лишаване на правото на избор е атентатът против демокрацията, осъществен предходната година, който бе доста добре плануван и осъществен. Със странното присъединяване на едни търговци на машини, на една фамилна група. Действията, които в този момент подхващаме, би трябвало да възстановят едно главно предписание на жителите в една демократична страна - правото на избор. Колкото до машините - това е една цялостна насмешка, една подигравка с избора, с вота на хората. Тъй като всички знаем, че тези машини се манипулират и че тези избори бяха подправени.. Машините са потвърдили в международен мащаб, че са инструмент за манипулиране и за смяна на вота на хората ".

Главният редактор на вестник " Труд " Петьо П. Блъсков означи на собствен ред: " Ние и до ден сегашен не знаем по какъв начин тези хора, които ни ръководят сега, са пристигнали на тези позиции. Затова ние като народ ние би трябвало да прекратим безспорното закононарушение, наречено машинен избор ".

 Николай Бареков Николай Бареков Източник: Zonanews
Журналистът Николай Бареков бе прочувствен и съответен, както постоянно: " Въпросите са няколко и те са доста съществени. Венецуела и България, както Монголия и Малдивите гласоподават с машини. Но оттова идват и двата въпроса, на които ЦИК би трябвало да отговори. Никъде в света, с изключение на във Венецуела и България, резултатът не се взима от машините. Взима се от разписките. Член на ЦИК, чието име ще спестя, описа, че преди и след изборите са се появили пет-шест униформени " венецуелци " и са си дали кодовете, след което са ги прибрали. Това, което сте гледали във филмите на Джеймс Бонд - това се случва. Най-вероятно в тези машини са били заложени авансово логаритми, които изясняват по какъв начин два часа преди края на изборния ден, се обръща тотално резултатът... Затова е вярно, че Инициативният комитет желае да има гласоподаване с хартиени бюлетини, тъй като при един одит за подозрение в изборния развой, ще бъде ясно по какъв начин са се случили нещата ".

Бареков посочи, че би трябвало да има учебен ценз при гласуването: " Конституционният съд също тук си затвори очите. Приветствам концепцията на Инициативния комитет за народен референдум... Забелязвам, че моите сътрудници от Би Ти Ви отсъстват. Макар че, господин Недялков, евентуално ще закъснеем с този референдум. Надявам се през есента да сме очевидци на едни по-честни избори ".

Един от най-известните публицисти Юлий Москов означи: " Ние сме стигнали до етапа, в която единствено и само народът би трябвало да каже. И освен за хартиената бюлетина, а за всичко останало в нашия живот, който става все по-нерадостен ".

 Юлий Москов Юлий Москов Източник: Zonanews
" Как да имам вяра на тези хора, които ни ръководят? Те са едни професионални лъжци! След като един гьонсурат излъга за поданството си и продължи да лъже за всичко, за което приказва... Как са им имам вяра за изборите - откакто той лъже, заедно с любовницата и шуренайка му... Като се изправих пред машината, си споделих: " Чакай бе, Юли, ти ли гласуваш?! "... Тези хора ни лишиха правото сами да изберем и да изберем по какъв начин да гласуваме, кой да е резултатът от изборите, кой и по какъв начин да ръководи страната. Те ни лишиха правото на избор за всичко. Погледнете ги - какви нещастни хорица! Пристигнал някакъв танкер с полутечен газ. Ама кажете му името му, кажете на кое пристанище разтоварва "...

Недялко Недялков вметна, че знае името на танкера - " Летящият холандец ".

" От известно време ме занимава една тематика - тематиката за демокрацията. Да, целият свят приказва за демокрацията, само че това стартира да ми наподобява доста лицемерно, с изключение на всичко друго - и не доста перспективно ", означи още Москов и добави: " Мисля, че ние би трябвало да се опитаме да сменим дискурса - ръководство в полза на народа, само че не ръководство на народа ". Той съобщи, че въпросът за компетентността на политиците също би трябвало да е на дневен ред. " Застрахователни сътрудници, инкасатори на електрическа сила - те били политици... Какво мога да кажа на себе си и на всички хора - да не се опасяваме, а да влезем в багра! От това зависи бъдещето на нашите деца ".

Петьо Блъсков се намеси с коментар и показа резултати от социологическо проучване предходната година в обитаемоте места, където няма машини: " Това проучване съвпадаше на 99% с прогнозите и екзитполовете на социологическите проучвания за изборите. И потвърди 140% операция на вота. Това проучване разруши всички " истини " за вота ".

Журналистката от ПИК Ива Николова разяснява, че не трябва да се подценява нито кой внася машините, нито кой им прави софтуера: " Не би трябвало ли да поискате промяна изобщо на всички машини? ".

" Да обобщя - гласоподава се до 20 юни, онлайн, физически, във Facebook. На 22 юни заповядайте всички в Народното събрание, където ще занесем всички подписки. Още един път ви споделям - гласувайте! ", съобщи Недялко Недялков.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР