Членовете на Федералният комитет за отворения пазар на САЩ (FOMC)

...
Членовете на Федералният комитет за отворения пазар на САЩ (FOMC)
Коментари Харесай

Фед на САЩ смята за подходящо скорошно повишаване на лихвите.



Членовете на Федералният комитет за отворения пазар на Съединени американски щати (FOMC) и Съвета на шефовете на Фед дефинираха, че " скоро би било уместно " увеличението на целевия диапазон на федералната фондова рента, демонстрират протоколите от януарското съвещание на Фед, оповестени в сряда вечерта.

Участниците на последното съвещание на централната банка на Съединени американски щати означават, че равнището на инфлация непрестанно надвишава задачата от 2% и рисковете за инфлацията се преглеждат като " сочещи във възходяща посока ", което евентуално може да направи повишението на лихвите " целесъобразно " в скоро време.

Освен това пазарът на труда е " мощен, откакто реализира забележителен прогрес на необятна база през последната година ", правят оценка централните банкери.

Според множеството членове на Фед повишението на лихвите през идния интервал би трябвало да се вкара с " по-бързи темпове " спрямо предходния развой на отдръпване от разхлабената парична политика, провеждан през 2015 година.

" Редица участници на срещата разясниха, че изискванията евентуално ще подсигуряват започване на понижаване на размера на финансовия баланс на Фед някъде по-късно тази година " и че активите на Фед, които в този момент възлизат на почти 9 трилиона $, би трябвало да бъдат понижени с " по-бързи темпове, в сравнение с през интервала на понижаване на салдото от 2017 година до 2019 година ", демонстрира още протоколът от съвещанието на Федералния запас през януари.

Инвеститорите поясняват тези протоколи от последното съвещание като сигнал, че Фед е податлив на по-решителни дейности за битка с високата инфлация, само че без на този стадий централните банкери да дефинират съответни цели за идното затягана на паричната и лихвена политика.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР