Членовете на Европейския парламент (ЕП) приеха резолюция, в която призовават

...
Членовете на Европейския парламент (ЕП) приеха резолюция, в която призовават
Коментари Харесай

ЕП призова колебаещите се държави членки да дадат военната помощ за Украйна

Членовете на Европейския парламент (ЕП) одобриха резолюция, в която приканват за увеличение на военната помощ за Украйна на фона на продължаващата съветска военна експанзия в страната.

Евродепутатите приканват " колебаещите се " страни членки да дават своя дял от нужната военна помощ, което ще помогне за приключването на войната.

Резолюцията беше призната в Страсбург след разискване. Тя събра 504 гласа " за ", 26 " срещу " и 36 " въздържали се ". С документа евродепутатите приканват страните членки на Европейски Съюз и другите страни, подкрепящи Украйна, да усилят всеобщо военната си помощ, изключително в областите, посочени от украинското държавно управление.

В резолюцията евродепутатите показват още, че резултатите от противозаконните референдуми на Москва за анексиране на Донецка, Херсонска, Луганска и Запорожка област, са невалидни и приканват страните в Европейски Съюз да одобряват спомагателни строги наказания против Русия. Те приканват страните членки и интернационалните сътрудници да приготвят бърз и съдбоносен отговор, в случай че режимът на Путин реши да нанесе нуклеарен удар по Украйна.

" Всеки опит на Русия да показа нападенията над окупираните територии като нахлуване против Русия и затова като съображение за нуклеарно нахлуване е противозаконен и голословен и няма да възпре Европейския съюз да продължи да дава помощ на Украйна за нейната самозащита ", се споделя в изказването на Екологичен потенциал.

Сред гласовете на българските депутати в европейския палрманет няма несъгласни с признатата обща позиция, само че петима от тях не са взели участие в гласуването. В поддръжка на резолюцията са се присъединили български представители от всички парламентарни групи - Европейската национална партия (ЕНП), " Обнови Европа ", групата на социалистите, както и европейските консерватори.

До момента единствените две страни в блока, които не са дали директна военна помощ на Украйна, са България и Унгария. Вчера стана ясно, че парламентарната група на " Демократична България " още в първите дни след свикването на новото 48-о Народно заседание.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР