Членовете на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) са категорични,

...
Членовете на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) са категорични,
Коментари Харесай

Искат мярката 60/40 за хотелите да се удължи или да стане 80/20

Членовете на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) са безапелационни, че мярката 60/40 за туристическия бранш и в частност за хотелиерския отрасъл би трябвало да бъде удължена и след 30 юни и даже да стане 80/20, поради тежката рецесия, която най-вече засегна точно туристическата промишленост и продължава към този момент над две години, растящите цени на горивата, тока, газа, неналичието на фрагменти и протичащото се в Украйна, което дава спомагателна неустановеност за летния сезон. Това оповестиха от БХРА.

Според вицепремиера и финансов министър Асен Василев мярката би трябвало да бъде прекъсната, защото се чака всички противоепидемиологични ограничения да бъдат анулирани през април, а 60/40 е замислена да работи до 3 месеца след края на пандемията.

В същото време, съгласно БХРА, Василев би трябвало да регистрира и обстоятелството, че хотелиерите са измежду представителите на бранша, които макар че пострадаха най-вече от рецесията, не бяха обезщетени.

Според организацията в този момент е моментът, като страна, която се намира наоколо до конфликтна зона, допустимо най-бързо ръководещите да изискат от Европейски Съюз разрешение за удължение на тласъците и обезщетенията или утвърждение за нови такива, имайки поради, че актуалните изтичат през юни, още повече, че се обрисува рисков сезон.

 istock istock
Трябва да се намерения и за хотелиерите, които през цялата пандемия бяха най-пренебрегнатия туристически бранш, а помощта на страната се даваше за компенсации на провалени почивки отвън България, само че не и за такива в България, акцентират от БХРА.

В момента, по данни на организацията, освен са спрели записванията за летни ваканции в България от страна на съществени пазари, само че и в непознатите медии България е показана като непосреден комшия на Украйна, вследствие на което туристите анулират резервации, а интернационалните туроператори - цели стратегии за летния сезон. Сезонът се обрисува да бъде със записвания в последната минута, считат от БХРА.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР