Членове на СИК от Свети Влас и Обзор с автобуси

...
Членове на СИК от Свети Влас и Обзор с автобуси
Коментари Харесай

Членове на СИК чакат на пристанище Бургас от 01:30 часа тази нощ

Членове на СИК от Свети Влас и Обзор с рейсове и микробуси стоят на пристанище Бургас и чакат да напреднат на опашката, с цел да предадат изборните бумаги. Те са там от 01.30 часа през нощта, заяви БиТиВи от мястото.

Изчакването е на пристанището, защото залата, където работи РИК се намира до болничното заведение и не би трябвало да се пречи на пътя на колите за спешна помощ.

В столичната зала " Арена Армеец " също има компликации. Бавно и мъчно се движи процесът, защото протоколите са усложнени. СИК-овете поради Коронавирус ситуацията нямаха най-хубавото образование, машина плюс хартия е за пръв път в толкоз огромен мащаб. Бавно върви обработката на протоколите от РИК-овете. Това съобщи ръководителят на 25 РИК Валери Цолов пред БГНЕС.

" Има доста неточности, голям % от протоколите са сбъркани . Започнахме към 10 часа вечерта, все още са към 350 протокола признати от 521. С обработката на СИК-овете може би към края на деня ще успеем, само че имаме доста следваща работа. Евентуално на следващия ден сутринта ще сме в ЦИК, в случай че имаме шанс ", сподели Цолов.

По думите му към 8 сутринта са признати 348 секционни изборни комисии, съобщи различен представител на РИК. Приемът продължава от нас без спиране. РИК е от 19 души, за жалост, умората и при нас оказва огромно въздействие, ние сме от 24 часа без сън. За нас работата стартира от 6 часа в изборния ден, след което се преместваме да одобряваме протоколите. Между 20,30 и 21 часа приехме първата комисия, добави тя.

Представител на Секционна изборна комисия съобщи, че към 5-6 часа са чакали. Нямахме проблеми. Има някаква организация, раздават вода, храна, цялостен потенциал, сподели представител на СИК.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР