Членове на Британския парламент призовават за установяването на ново криминално

...
Членове на Британския парламент призовават за установяването на ново криминално
Коментари Харесай

Във Великобритания криминализират незаконното влизане на мач

Членове на Британския парламент приканват за установяването на ново престъпно закононарушение за нелегално влизане на футболен мач, както и за по-добро съдействие сред полицията на Обединеното кралство и интернационалните органи за възстановяване на сигурността на спортни събития на английска земя и в чужбина, написа организация " Ройтерс ".

Доклад на Комисията по просвета, медии и спорт на тематиката " Безопасност на огромни спортни събития ", бе оповестен през днешния ден. Той бе направен по питане за сигурността на почитателите по време на финала на Евро 2020 на стадион " Уембли " и безредните подиуми с последователите на Ливърпул към финала на Шампионската лига през 2022 година.

" Феновете, които се тълпят на празнични събития по това време на годината би трябвало да могат да се насладят на времето със фамилиите и приятелите си на спортни уреди, които да са сигурна и приобщаваща среда ", съобщи ръководителят на комисията Каролин Диненаж и добави:

" За страдание, повишаването на безредиците във футбола след пандемията и съвсем бедствията на " Уембли " и в Париж демонстрираха, че към момента има доста работа за извършване, с цел да се обезпечи сигурност за всички. "

В отчета се показва, че отношението към почитателите на Ливърпул от страна на френските управляващи по време на финала на Шампионската лига е било " позорно ", а отношението на задграничните полицейски сили към британските футболни ентусиасти е асъдействало доста за хаоса.

Според Диненаж другите форми на неоторизирано влизане на оборудванията са възходящ проблем, а сигурността е изложена на риск. " Замесените би трябвало да знаят, че ще понесат последици и държавното управление би трябвало да поддържа законодателство, което да подсигурява, че могат да бъдат неразрешени ", сподели тя.

Комисията твърди, че неналичието на ясно наказване, което да включва потреблението на наказания за възбрана за навестяване на футболни срещи, разрешава неразрешеното влизане да продължи. Сред другите рекомендации са спортните органи да усилят финансовия си принос за обезпечаване сигурност на почитателите отвън стадионите и че държавното управление би трябвало да вкара централизирана система за докладване на дискриминация и антисоциално държание по време на мачовете.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР