Членът на УС на ФК Спартак Радостин Станев пожела да

...
Членът на УС на ФК Спартак Радостин Станев пожела да
Коментари Харесай

Радостин Станев за баталните сцени на мача в Балчик: Вината е на домакините, защото не се справиха с охраната на малцината фенове на Спартак

Членът на УС на ФК Спартак Радостин Станев пожела да изрази своето мнение за баталните подиуми на мача с Черноморец в Балчик в събота.

Както е известно, срещата от Втора лига бе прекъсната в 79-ата минута при 1:0 за Черноморец, откакто почитателите на Спартак събориха оградата и нахлуха на терена.

Според Станев виновността за случая е на домакините от Балчик, защото не са съумели да се оправят с защитата на малцината последователи на варненския отбор.

Ето какво съобщи Радостин Станев:

„ Запознаха ме в детайли със случилото се и по тази причина желая да изразя своето мнение. Първо, благодаря на управлението на ФК Черноморец, че е правилно към нас и ни дава общително стадиона си за домакинските ни срещи.

Но за случая в събота, мисля, че виновност носи отборът-домакин, защото не е съумял да се оправи с защитата на 40 наши почитатели. Да, за първи път имахме толкоз малко аудитория на този стадион и недоумявам по какъв начин Балчик не са съумели да обезпечат нужната защита, която да се оправи с една шепа почитатели. До този миг, когато ние сме домакини на този стадион, сме платили ужасно доста пари за защита и в никакъв случай не е имало ексцесии.

Уважавам Георги Иванов-Геша, който е спартаклия, само че не мога да се съглася с него, че нашите почитатели са изкъртили оградата по време на мача ни с Левски за Купата и в този момент тя е поддала, тъй като не е била заварена на всички места.

В събота ние бяхме посетители на Балчик и нашите ултраси стояха там, където стояха гостите от Левски в мача с нас за Купата. Така че няма по какъв начин тогава нашата аудитория да е нанесла вреди на оградата. Доколкото зная обаче, оградата е ремонтирана след това. Аз не извинявам нашите почитатели за постъпката им в събота, само че по този начин както приказва Геша, излиза, че упреква управлението на ФК Спартак.

Иначе съм надълбоко отчаян от това, което направи една дребна част от нашата аудитория на мача с Черноморец в Балчик. С техните дейности те като че ли желаят да ни откажат да се занимаваме за в бъдеще, и в този момент е моментът да заявя, че ние сме подготвени да им предадем ръководството на клуба, стига да са подготвени със сериозен вид за финансирането му.

Аз считам, че управлението на ФК Спартак заслужава по-голямо почитание, схващане и поддръжка от страна на публиката ни за напъните, които поставя. Виждате, че скоро ще имаме освежен стадион, подписахме спонсорски контракти и поставяме всевъзможни старания да осигурим компании и предприемачи за възможен притежател, общоприет спонсор или други рекламодатели. Но с сходни прояви на почитателите ни, като тези на мача с Черноморец в Балчик, ФК Спартак освен няма да е привлекателен за вложители, само че и ще отблъсква всички искащи да го финансират или устоят.

Всичко хубаво, което следва да се случи в нашия Спартак, не може да стане бързо и с вълшебна пръчка. Спомнете си къде беше клубът преди към 2 години и имаше ли въобще тогава клуб, който да действа?

Точно в този момент, когато ФК Спартак стартира да се изправя на крайници и да се връща в верния футболен път, той има потребност от безкористна и безрезервна поддръжка от всички, които същински милеят за него. Ние прелестно разбираме, че Спартак не е там, където му приляга, само че за това са нужни време и съществени финанси, които се надяваме с взаимни старания да успеем да намерим. За страдание, с тези си дейности нашите почитатели ни слагат в задънена улица.

Умолявам цялата спартаклийска общественост да продължим да бъдем обединени както преди 1 година и 10 месеца, и последователно да стабилизираме клуба си, тъй като най огромният зложелател на Спартак сме самите ние, с дейностите и несъгласията между тях..... ”

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР