Членът на Надзорния съвет на Левски Венцислав Димитров говори на

...
Членът на Надзорния съвет на Левски Венцислав Димитров говори на
Коментари Харесай

От Левски: Изплатихме огромни задължения, сега с приоритет е НАП

Членът на Надзорния съвет на Левски Венцислав Димитров приказва на конференция по отношение на настоящата обстановка в клуба за повдигането на капитала.

„ Задълженията към Национална агенция за приходите са съществени. Г-н Ивков преди две седмици сподели какъв брой са. Левски като всеки поданик би трябвало да си заплаща налозите. Оказа се, че няма стратегически вложители. Трябва проект тези задължения към Национална агенция за приходите да бъдат изчистени. Първата стъпка я направихме в действителност. Преди към 20 дни имахме няколко срещи с Национална агенция за приходите. Те предложиха няколко разновидността. 30% от приходите на Левски отиват за покриване на дълга към Национална агенция за приходите. За мен това е най-мекото и най-хубавото съглашение към дадения миг “, стартира Димитров.

„ Има законови ограничавания, които би трябвало да се съблюдават, както от Левски, по този начин и от Национална агенция за приходите. Левски имаше съглашение с Национална агенция за приходите да заплаща една сума, само че това съглашение изтече. За да се подписа ново такова съглашение, би трябвало да се направи цялостна финансова проверка от Национална агенция за приходите. Това е нещо, което изисква време. Една такава проверка от Национална агенция за приходите ще продължи 5-6 месеца. Зависи от Национална агенция за приходите и най-после сядаме и приказваме, договаряме какъв брой пари би трябвало да се заплащат всеки месец. Новото съглашение би трябвало да се заплаща постоянно “, продължи членът на Народно събрание.

„ Приоритет на заплащанията на Левски би трябвало да станат заплащанията към Национална агенция за приходите. Ние би трябвало да продължим да си плащаме настоящите отговорности. Заради това би трябвало да предприемем някакви стъпки и една от тези стъпки е нарастване на капитала, друга стъпка е дарителската акция. Дългът към Национална агенция за приходите отвън другите законови варианти би трябвало да се понижава, да стане по-малък и да се ръководи “, добави той.

„ Нека уточним чисто законово - с Национална агенция за приходите не се подписват съглашения, както си показват хората. То отново е съглашение, само че сме съглашение, че сме се разбрали с тях, другояче е предписание, да стартираме да се разплащаме с тях. Има интервал, в който не сме се разплащали с тях. Ние сме подхванали съответните стъпки “, сподели още Димитров.

„ Един от огромните проблеми, които имаше от година и половина, откогато аз съм в Надзорния съвет - аз проследявам за разплащанията, по какъв начин вървят - има ли дефицит и навреме да осведомявам Надзорния съвет за това. Имаше голямо количество отговорности към други лица. Сумите, които са изплатени за този интервал от година и половина са над 3 милиона лв., могат да доближават и до 4 милиона. Това са отговорности, които няма по какъв начин да не платим. Ако не ги платим, оставаме без лиценз и завършваме с целия филм. Голяма част от приходите на Левски отиваха за погасяване на сходен жанр отговорности. Сега към този момент няма. Мисля, че има единствено едно за дребна сума, която мисля, че този месец ще бъде платена. Изпълнителното управление би трябвало да се старае да не позволява такива нови отговорности. И идва ред на Национална агенция за приходите. Останаха най-после, само че и там ще би трябвало да се оправим. “

„ Национална агенция за приходите пази интереса на страната. Интересът на страната е да си събере парите. Когато към този момент се вижда, че се заплащат постоянно настоящите отговорности към Национална агенция за приходите, Национална агенция за приходите няма интерес да не реализира такова съглашение “, безапелационен бе Димитров.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР