Членът на Изпълнителното бюро на БСП Таско Ерменков проговори пред

...
Членът на Изпълнителното бюро на БСП Таско Ерменков проговори пред
Коментари Харесай

САМО В ПИК! Таско Ерменков: В БСП не сме безкритични към грешките на кабинета на Румен Радев и искаме оставката на Стойчо Кацаров

Членът на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия Таско Ерменков проговори пред ПИК вероятен ли е поврат на вота, при който Политическа партия „ Продължаваме промяната “ да ги измести от второто място, което множеството социолози отреждат за социалистите. Що за колизия е несъгласието на представителите на Българска социалистическа партия в инициативния комитет на Румен Радев с позицията на „ Дондуков “ 2 по проблема с канадското поданство на Кирил Петков и нарушаването на Конституцията от страна на Румен Радев и продължава ли „ Позитано “ 20 да желае оставката на здравния министър Стойчо Кацаров, разяснява Ерменков.

- Господин Ерменков, социологията непрестанно си играе с позициите на Българска социалистическа партия и на Политическа партия „ Продължаваме промяната “. Има ли въпреки всичко съгласно вас някаква ясно изразена наклонност и в случай че бъркате по този начин, че те ви изпреварват, къде е казусът?
свързани новини69820на 27.10.2021
- Единственото нещо, което мога да разясня, е, че за последните две-три седмици социологията демонстрира, че Българска социалистическа партия е на второто място. Тези, които менят местата си, са „ ИТН “ и Политическа партия „ Продължаваме промяната “ – дали ще са трети или ще са четвърти. Поне това демонстрират числата. Оттам нататък нямам никакъв коментар във връзка с това какво вършат другите две партии. Ние сме потвърдили, че сме постоянна партия и че имаме разсъдък в държанието си – изключително след последните два Народното събрание. И допускам, че хората го правят оценка.

- Дали произнасянето на Конституционния съд за канадското поданство на Кирил Петков и нарушаването на Конституцията от Румен Радев не играе обаче особена роля?

- Не мога да го разясня това нещо, още повече че решенията на Конституционния съд са такива, каквито са, те не подлежат на коментар. А до каква степен и по какъв метод хората правят оценка дали това е обикновено, или не е обикновено, е въпрос към този момент на персонално усещане.

- Що за колизия е обаче несъгласието на представителите на Българска социалистическа партия в инициативния комитет на Румен Радев за позицията му по този проблем – „ Кирил Петков “?

- Първо, позицията не беше на Румен Радев, а беше позиция на инициативния комитет. Второ, те в своето изявление доста ясно споделят, че казусът не е в това дали и по какъв метод Конституционният съд е решил нещата, а казусът е в това, че не е през днешния ден времето, в което да обсъждаме дали е заслужено, или не е заслужено, хората с двойно поданство да заемат позиции във висшата администрация. Това беше позицията. Там няма други драми. Между другото, когато приказваме за два милиона българи, които сега живеят зад граница, ние не приказваме за два милиона българи, които са с двойно поданство и са ощетени, нали. Струва ми се, че еквилибристиката с числата не оставя положителни усещания.

- Българска социалистическа партия изиска оставката на здравния министър Стойчо Кацаров за ограниченията, които той предприе или по-скоро за метода, по който вкара зелените документи. Имате ли смяна в тази позиция, какво от това, че я поискахте тази оставка?

- Ние постоянно сме казвали, че това, че поддържаме президента Румен Радев, не значи, че ще сме безкритични към неточности в това, което държавното управление на Република България и служебният кабинет сега позволява.

Няма значение дали е енергетика, дали е опазване на здравето. И нашата позиция беше кристално ясна. Мерки са нужни, само че те би трябвало да бъдат въвеждани рационално с опция хората да се приготвят за тяхното осъществяване.

Другото е неефикасен метод на деяние, което води до тези положения на обществото, които виждаме през днешния ден. Затова ние продължаваме да твърдим, че хората трябваше да бъдат готови за ограниченията, които да бъдат съответни на обстановката, с цел да могат в действителност ограниченията да са действени.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР