Член-кореспондентът Юрий Караш на Руската академия на космонавтиката “К.Е. Циолковски

...
Член-кореспондентът Юрий Караш на Руската академия на космонавтиката “К.Е. Циолковски
Коментари Харесай

Руски експерт: космонавтиката ни деградира!

Член-кореспондентът Юрий Караш на Руската академия на космонавтиката “К.Е. Циолковски ” съобщи, че деградацията на галактическия бранш в Русия е достигнала до най-висока степен.

“Това е седмият крах с “Протон ” от 2010 година насам и втора повреда с “Прогрес ”. Това приказва, че деградацията на съветския галактически бранш е достигнала дотам, че освен не се основава нищо ново, само че е почнало да се разпада и руското завещание под формата на остарели, само че доста надеждни ракети ”, заяви той. “Когато приказваме за ракети, намиращи се в употреба от 50 години, общо 7 неуспеха в границите на 4.5 години е недопустим индикатор. Проблемът не е в някакви инженерни недоработки на ракетите, а в това, извинете ме, кашкавалени ръце са ги сглобявали и криви очи са ги ревизирали и не са разкрили дефектите навреме ”.

Член-кореспондентът е безапелационен, че на космонавтиката към този момент не се отдава такова значение, каквото е било преди време в Съюз на съветските социалистически републики.

“Най-добрите от положителните в бранша към този момент не работят, защото те нямат креативен тласък, тъй като през днешния ден не се основават никакви нови технологии. Няма и финансов тласък, тъй като заплатите са ниски. А в случай че там към този момент не работят най-хубавите от положителните, значи и резултатите ще са такива, каквито ги виждаме в този момент ” (източник).

Друг галактически специалист, Анатолий Зак пък изкоментира (източник), че подготовката преди изстрелването на ракета “Протон-М ” е била съкратена с 5 дни заради неразбираеми аргументи.

Напомням на читателите, че в границите на три седмици имахме три повреди. Първо на 28 април аварира галактически транспортен съд “Прогрес ” при изстрелването заради отвод на третата степен. И през днешния ден, на 16 май, различен галактически транспортен съд “Прогрес ” не съумя да повдигне орбитата на “Международната галактическа станция ”. Като за похлупак през днешния ден, на същия ден, аварира ракета “Протон-М ”, която не съумя да изведе в орбита мексикански сателит.

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР