, чийто сценарий беше отличен с награда Златна роза“ на

...
, чийто сценарий беше отличен с награда Златна роза“ на
Коментари Харесай

Един от любимите ни нови български филми вече на DVD

, чийто сюжет беше отличен с премия „ Златна роза “ на 35-ия Фестивал на българския игрален филм, излезе на DVD. Лентата бе селектирана и в програмата на 10-ото юбилейно издание на Международния кино фестивал в Луисвил, Съединени американски щати. Освент това грабна премията за сюжет и премията на публиката на Be Epic! London International Film Festival и бе отличен за най-хубав задграничен филм на фестивал в Бостън, Съединени американски щати.

Актьорите и, режисьорът Станислав Тодоров – Роги и създателите на Теодора Маркова, Георги Иванов, Тео Чепилов и Невена Кертова освен ме върнаха в детството, само че и към това обичане, чиито следи са незаличими. Отново бях на кино, а не на пуканки. Всъщност в обичания ми „ Дом на киното “, където гледах кино лентата, пуканки няма. Нито в директен, нито в метафоричен смисъл.

И любовта – такава, каквато е само допустима, тази, която не те прибира под добре организиран покрив, а те кара да тичаш по улиците, да спиш под мостове върху кашони и да отговаряш на въпроси, на които си избягвал отговорите, тъй като по този начин би трябвало, тъй като у дома те чака една скучна брачна половинка, а оттатък – един бъдещо отегчителен брачен партньор, тъй като си се страхувал, че тази обич тежи като котва на дъното на душата ти и изтеглиш ли я ще отплаваш, ще оживееш, ще си човек без бряг, само че с цялостен океан...

„ - Влюбен ли си?

- Не знам...

- Ще мине... “

Не, не минава, в никакъв случай не минава, когато е Тя, а не онази скучната у дома, когато е Той, а не оня с грозния пръстен и обещанията за обезпечен живот.

И след края на кино лентата се озовах на улицата необятно усмихната, валеше дъжд, джапах в локвите, не ми пукаше, нямах чадър, имах шапка, махнах я, косите ми плачеха и се смееха дружно със струите, в обувките ми проникваха, студенееха дъждовни следи, отново се усмихвах, вечерта ме прегърна, разбрах, че ще обичам оня мъж, не другия, оня лудия, с който ми идва да викам, да се впускам, да рева и да дремя върху кашони, да хапвам шпек и да трансформирам света...

Купих си дъвки от денонощния, с цел да не мога да заспя, с цел да продължа да го обичам...

Луда + вманиачен = безконечна обич.

„ Тази дъвка не може да се махне... “

Вече имаме опция да гледаме кино лентата още веднъж и още веднъж – DVD-то е налично в ORANGE CENTER и книжарници „ Сиела “.

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР