Читалищното настоятелство на НЧ Съгласие 1895 - село Стежерово беше

...
Читалищното настоятелство на НЧ Съгласие 1895 - село Стежерово беше
Коментари Харесай

Пет семейства със златни сватби през 2022 г. се събраха пред Бульовата чешма в с. Стежерово

Читалищното настоятелство на НЧ „ Съгласие 1895 ” - село Стежерово беше щастливо да означи, че през миналата 2022 година в селото имаше 5 златни сватби. Традицията повелява,младоженците от предходната година да бъдат окъпани на Ивановден на Бульовата чешма.

След дълъг ремонт, управителен от кмета на Стежерово – Диан Борисов Димитров, Бульовата чешма в центъра на селото беше реставрирана и от нея потече бистра студена вода.



На 7 януари 2023 година - Ивановден,петте фамилии със златни сватби през 2022 година се събраха пред Бульовата чешма.

Отец Лонгин от православната черква „ Св. Димитър ” в Стежерово дойде тъкмо в точния момент. Той отслужи водосвет за златните младоженци. Отец Лонгин ги благослови, благослови и чешмата. Водата тече и всичко се трансформира. Да са здрави и да им върви по вода.

Златните младоженци – Лунка и Спас Спасови, Бушка и Владимир Кръстеви, Лазаринка и Андрей Червенкови, Маргарита и Кольо Цвяткови, Венета и Веско Куневи,бяха поздравени от доста поданици на селото. В пенсионерския клуб „ Здравец ” село Стежерово на златните младоженци беше направено празненство – музика Петър Йозов Михайлов, хуморът от Лазаринка Червенкова, викторина от Дамянка Иванова.

Ивановските къпанки са остарял стежеровски бит. Пожелахме си здраве за златните младоженци да се появят млади фамилии, на които да вършим „ Къпанки ” на Ивановден.

Милена Гераскова:

Секретар на НЧ „ Съгласие 1895 ”- Стежерово, общинаЛевски
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР