Чистенето, доказано е, винаги има положително влияние върху настроението. Психолозите

...
Чистенето, доказано е, винаги има положително влияние върху настроението. Психолозите
Коментари Харесай

Да бъдем щастливи като изчистим ненужното от живота си!

Чистенето, потвърдено е, постоянно има позитивно въздействие върху настроението. Психолозите приказват за постоянна връзка сред изхвърлянето на физически предмети и подобряването на менталното и прочувственото положение. А премахването на отпадъците от мозъка и сърцето може доста и за дълъг интервал да има позитивен резултат върху удовлетвореността от живота и здравословното положение.
Идеи по какъв начин да прочистите мозъка си
Понякога за всекиго е мъчно да се концентрира върху това, което е най-важно за него. Ето няколко метода по какъв начин да освободите мозъка си от непотребни неща.

Не вършете по няколко неща едновременно

Представете си, че жонглирате с няколко топки по едно и също време. Представете си какво би трябвало да вършат ръцете ви, с цел да не позволяват нито една да падне на земята... А представете си, какво би било, в случай че подхвърляхте и хващахте единствено една топка... Същото е и когато се пробвате да свършите няколко неща по едно и също време – концентрацията ви е затруднена. По-разумно е да замените правенето на доста неща едновременно с фокусирането единствено върху една задача, само че за къс интервал от време. Пробвайте и ще видите, че по този начин няма да се уморявате толкоз бързо, колкото когато мозъкът ви се раздира сред голям брой задължения.

Говорете очи в очи

Всички си имаме проблеми и грижи и знаем какъв брой ни олеква, в случай че ги споделим с другар. Но не използвайте чат или имейл, с цел да пишете това, което ви вълнува или тормози сега – единствено персоналното другарство, очи в очи, може да ви помогне да предадете и усетите цялата страст. Без живата връзка ще се лишите от всичко, което „ споделят “ нейните невербални форми: езикът на тялото, мимиките, интонацията и така нататък

Отделете време за фантазии и мечти денем

Има научни проучвания, които сочат, че в случай че измежду бял ден се отдаваме на мечти, това може да способства за постигането на задачите ни, защото мечтаенето задейства най-различни центрове в нашия мозък. Да излезете на открито за разходка и да оставите мозъка си да се рее свободен е идеална опция да му дадете пълноценна отмора от всекидневните задания и проблеми. Когато по-късно се върнете към належащите задължения, ще се почувствате по-продуктивни и способни да се концентрирате.

Подредете дилемите си

Ако сведете уговорките в графика си за деня до толкоз, колкото е действително да извършите, ще чувствате по-малко стрес и тревога. Затова махнете от листата всичко, което не е значимо. След това разделете дилемите на такива, които желаят повече време и такива, които можете бързо да извършите – по този начин, когато имате десетина свободни минути, можете да се заемете с нещо от листата с „ бързи “ задачки.

Не тръгвайте с колата

Хората, които се придвижват с велосипед, градски превоз или пешком, са по-спокойни и са с по-бистър разум от тези, които карат – сочат данни от особено изследване. Причината е, че когато не караме кола, имаме опция най-малко за малко да „ изключим “.
Идеи по какъв начин да прочистите дома си
За да се чувствате добре, би трябвало и жилището ви да е подредено и да няма нищо ненужно в него. Ето няколко метода да постигнете това.

Запълвайте свободните минутки

За да организирате по-добре всичко и да ви е по-лесно да подредите дома си, оглеждайте се за дребни неща, които можете да свършите, когато имате няколко свободни минутки. Например, до момента в който чакате да заври водата в чайника, можете да подредите шкафа с приборите. А до момента в който ваната ви се цялостни с вода, за какво не употребявате минутките да прегледате несесера си с козметика и гримове и да изхвърлите тези, които към този момент са празни или с изминал период на валидност.

Източник: elle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР