Чиста ли е морската вода по варненските плажове? Този въпрос

...
Чиста ли е морската вода по варненските плажове? Този въпрос
Коментари Харесай

Чиста ли е морската вода по варненските плажове?

Чиста ли е морската вода по варненските плажове? Този въпрос неизбежно поражда постоянно, когато стартира плажният сезон. Мнозина варненци заобикалят да вървят на градските плажове, тъй като считат, че водата е мръсна. Дали обаче имат съображение за това? Отговор потърси Moreto.net.

Според мониторинга на Регионалната здравна ревизия във Варна няма съображение за терзание.

Резултатите от последните две пробовземния на всички 23 плажа в региона, на които се прави мониторинг, демонстрира, че водата може да се категоризира като отлична във връзка с измерените количества Енероколити и Ешерихия коли.

Най-всички стойности на Ешерихия коли са измерени на Офицерския плаж във Варна, където цената в средата на май е била 316 MPN/100ml, а на 10 юни 110 MPN/100ml.

По този индикатор водата на офицерския плаж в средата на май според нормите е попадала в категория " Добро качество ", до момента в който през юни към този момент качеството е " Отлично ".

По другия индикатор - чревни ентероколити, всички плажове в региона са с отлични индикатори, като стойностите варират на множеството места сред 15 и 30, а на Кабакум централен - 61, при норма под 100 за чудесно качество.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР