Чиста глупост. Така министърът на вътрешните работи на Северна Македония

...
Чиста глупост. Така министърът на вътрешните работи на Северна Македония
Коментари Харесай

Спасовски: Твърденията на Пендиков са глупости


„ Чиста нелепост ”. Така министърът на вътрешните работи на Северна Македония Оливер Спасовски дефинира изказванията на Християн Пендиков, че е бил атакуван и пребит поради своята българска национална принадлежност, както и че по българите там може да се стреля, а полицията няма да предприеме нищо.

„ Не може да живееш 30 години в страна, в която никой не ти е споделил нито дума, а в този момент внезапно да не цениш това и да представяш страната като страна, която не зачита правата ”, акцентира министърът.

Не би трябвало да има принуждение при никакви условия и по никакъв мотив. В Македония се зачитат правата на всеки жител и на всеки човек, който се намира на територията на страната. Не ние, а интернационалните институции оцениха Република Северна Македония като една от най-безопасните страни в района, която е на класирана на 36-то място съгласно световния показател за мир. Всичко е поради данните, информацията и анализите, които се вършат за обстановката в страната ”, сподели още министърът.

Той съобщи, че страната си е на мястото за всеки жител, без значение от етническия му генезис и той ще се бъде под нейна протекция.

" Прокуратурата е тази, която чрез следствие дава отговор за аргументите за нападенията. В това отношение е добре, че целият случай се обясни. Никой в страната не може да атакува различен по каквато и да е причина, без значение дали е национална, религиозна, политическа или друга. Правото на самоопределяне е най-силното право и ние го почитаме. Всеки може да се дефинира както желае и по метода, по който счита, че би трябвало да се показва. Но никой няма право и ние няма да позволим да ни откажат правото на самоопределяне, тъй като ние сме тези, които се усещаме като македонци, като македонски народ и като жители на тази страна. Ние сме съставната елементи на страната и ние решаваме бъдещето на нашата страна и кои сме във връзка с еднаквост. Ще почитаме правото на самоопределяне на всеки, който живее на територията на страна или който идва в нея ”, безапелационен бе Спасовски.

Той акцентира, че няма да разреши на никого „ да оспорва това право на самоопределяне и да наскърбява нашите жители ”.

Припомняме, че секретарят на Българския клуб в Охрид " Цар Борис III " Християн Пендиков беше свиреп пребит на 19 януари 2023 година

След побоя той бе трансфериран със аероплан за лекуване в София във ВМА. Там му бе направена интервенция. Той е със счупена челюст, пострадвания в региона на ребрата и гърдите. Срещу нападателя е повдигнато обвиняване за нанасяне на тежка телесна щета. В обвинителния акт се споделя, че нападението е осъществено заради национална и етническа ненавист.

В него написа, че " обвиненият, дружно с още едно лице, което към този момент остава незнайно, заради национална и етническа принадлежност, е нанесъл тежка телесна щета ". 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР