Числеността на военния персонал на Бундесвера намалява вече втора година

...
Числеността на военния персонал на Бундесвера намалява вече втора година
Коментари Харесай

Германия отчита изтичане на кадри от армията за втора поредна година

Числеността на военния личен състав на Бундесвера понижава към този момент втора година заради приключване на фрагменти. Това оповестява изданието Neue Osnabrücker Zeitung, базирайки се на данни на немското министерство на защитата.

През миналата година 19,5 хиляди военнослужещи са напуснали немската войска, повече от 4,2 хиляди са се пенсионирали предварително. Това е най-високият % от 2017 година Само 18,8 хиляди души са пристигнали на работа през предходната година. Според изданието немските въоръжени сили би трябвало да усилват числеността си с 21 хиляди души всяка година. В същото време през последните две години Бундесверът единствено се отдалечава от тази вероятност.

По-рано немската медийна група Funke, базирайки се на прогнозата на Министерството на защитата на Германия, заяви, че към 65 хиляди души до 2027 година ще изоставен немската войска заради навършване на оптималната възраст за военна работа. Изданието показва, че сега в Бундесвера има 183 хиляди души, а задачата на немското държавно управление е до 2031 година числеността на армията да доближи 203 хиляди души.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР