Чиро Имобиле ще пропусне последните ключови световни квалификации на Италия

...
Чиро Имобиле ще пропусне последните ключови световни квалификации на Италия
Коментари Харесай

Имобиле отпадна от сметките на Манчини

Чиро Имобиле ще пропусне последните основни международни квалификации на Италия с Швейцария и Северна Ирландия, откакто отпадна от сметките поради травма на прасеца.

Селекционерът на европейските първенци Роберто Манчини бе избрал нападателя на Лацио, който води в реализаторската листа на Серия А с 10 гола в 11 мача, в състава на Скуадрата за последните им два мача в група С надлежно в петък и понеделник. Въпреки това, във вторник Италианската футболна федерация съобщи, че 31-годишният футболист ще напусне лагера на националния тим заради контузията, а на негово място бе извикан нападателят на Сасуоло Джанлука Скамака.

Лидерът в група С Италия се изправя против Швейцария, с който имат еднакъв брой точки по 14, на „ Олимпико “ в петък, преди да гостува на Северна Ирландия три дни по-късно. Имобиле има 15 гола в 54 мача за представителния отбор, като последното му попадение за тима пристигна при класическия триумф над Швейцария с 3:0 през юни във втория мач от груповата фаза на триумфалната акция на Евро 2020.

Освен че загуби Имобиле, Манчини към момента не знае дали ще може да употребява капитана си Джорджо Киелини и полузащитника на Интер Николо Барела, като и двамата не упражняваха във вторник. Контузеното дуо на Рома Николо Дзаниоло и Лоренцо Пелегрини бе сменено от Данило Каталди (Лацио), за който това е първа повиквателна за Италия, и Матео Песина от Аталанта.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР