Чипсът не е добре приет в средите, които залагат на

...
Чипсът не е добре приет в средите, които залагат на
Коментари Харесай

Чипс от сладки картофи със сос – важен компонент за филмовата вечер

Чипсът не е добре признат в средите, които залагат на здравословното хранене. Смята се, че той съдържа нездравословни за здравето субстанции като консерванти, транс-мазнини, подобрители на усета и други Но по никакъв начин не е мъчно сами да извършите здравословна версия на чипс вкъщи и да яде цялото семейство до насита пред тв приемника, гледайки обичания филм.
В рецептата има доста подправки, само че всеки би могъл да прибави това, което е по усета му, без да се тормози, че няма да се получи първичния вид. Подготовката за приготвянето на чипса ще ви отнеме не повече от 15 минути, а с цел да сте изцяло подготвени – 40 минути.
Необходими артикули за чипса:
2 огромни сладки картофа 
1/4 чаена лъжичка морска сол
 Домашен чипс БЕЗ пържене и с малко калории Домашен чипс БЕЗ пържене и с малко калории
Всички обичаме да си похапваме чипс, само че го вършим рядко, просто тъй като знаем какъв брой калории се съдържат в 100 грама от него – над...
1/4 чаена лъжичка чесън на прахуляк
1/4 чаена лъжичка ким
1/4 чаена лъжичка червен пипер
1/4 чаена лъжичка чили на прахуляк
2 чаени лъжички кокосово масло (по желание)
 Как сами да си приготвите СТРАХОТЕН чипс Как сами да си приготвите СТРАХОТЕН чипс
Типичната обстановка в неделя вечер: обичаният филм, чаша бира или вино и чипс. И до момента в който можете да намерите картофен чипс в разнородни ф...
Начин на подготвяне:
Загрейте фурната до 120 градуса. Използвайте ренде или нож, с цел да нарежете сладкия картоф на филийки с дебелина почти 30 мм. Резените би трябвало да са равни и тънки, само че не напълно транспарантни. Пуснете филийките сладостен картоф във вряща вода и ги оставете там за 5 минути, извадете ги и ги изцедете усърдно от водата.
В дребна кутия смесете сол, чесън на прахуляк, кимион, червен пипер, чили на прахуляк и черен пипер. Намажете лист от хартия за печене с кокосово масло и върху него разпределете филийките сладостен картоф, които сте отцедили от водата. Внимателно намажете всяка филийка с останалото масло, поръсете от горната страна с подправките. Печете филийките сладостен картоф във фурната за към 25 минути.
Извадете листа хартия за печене от фурната и извадете филийките, които към този момент са подготвени и са задоволително хрупкави. Отново върнете листа хартия за печене във фурната, печете още към 5 минути и още веднъж проверете картофените филийки за подготвеност. Ако е належащо, печете чипса за още 3-5 минути. Важно е да знаете, че чипсът не стартира да се троши незабавно. Трябва да го изчакате да се охлади малко.
След като сте извадили всички филийки от фурната, можете да ги поставите в комфортна купа и да приготвите някакъв сос, който фамилията обича. Много подобаващ е чесновият сос. След това можете да се отдадете на занимания.

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР