Чили обяви вчера, че отваря отново 22 гранични пункта, затворени

...
Чили обяви вчера, че отваря отново 22 гранични пункта, затворени
Коментари Харесай

Чили отвори отново сухопътните си граници

Чили разгласи през вчерашния ден, че отваря още веднъж 22 гранични пункта, затворени от 17 март 2020 година заради пандемията, съобщи Франс прес.

През това време границите с Аржентина, Боливия и Перу прекосяваха единствено артикули, само че прекосяването на хора беше неразрешено. " От тази неделя, 1 май, трафикът по границата ще се възстановява ", заяви в Туитър чилийското вътрешно министерство, съобщи Българска телеграфна агенция.

Епидемията в Чили се стабилизира, макар че санитарните ограничения не престават да се ползват, най-вече във връзка с чужденците, които не са непрекъснато пребиваващи в страната.

Границите може да се минават без ограничавания и писиар тестванията преди тръгване са единствено целесъобразни. След идването си в Чили обаче пътуващите може да бъдат подложени на проби на инцидентен принцип. Попълват се здравни документи и чужденците, които не са непрекъснато пребиваващи, би трябвало да имат здравна застраховка за случай, че се наложи да бъдат лекувани от КОВИД-19.

Страната с население над 19 милиона души е записала 3,5 милиона случая, от които 57 539 са приключили съдбовно, напомня Агенция Франс Прес.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР