Чифт нови обувки могат да променят нечий живот. Това доказаха

...
Чифт нови обувки могат да променят нечий живот. Това доказаха
Коментари Харесай

„Вярваме в доброто”: Ученици дариха нови обувки за свои връстници в нужда

Чифт нови обувки могат да трансформират нечий живот. Това потвърдиха възпитаници от столично учебно заведение. В ОУ „ Васил Левски” учат общо 174 девойки и момчета от пет села – над 70% живеят в мизерия.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Много необикновено звучи на хората, когато им кажа, че причина детето да не идва на учебно заведение е това, че то няма обувки. Нашите възпитаници посещават учебното заведение със предпочитание. Макар че са толкоз небогати, толкоз зле обути, облечени, от време на време идват с домашни чехли, с джапанки на учебно заведение, само че идват”, показа шефът на учебното заведение Петя Цанова.

Снимка: btvnovinite.bg

През декември в учебното заведение идва подаяние от 174 чифта нови зимни обувки. По един за всяко дете. Днес раздават последните.
Снимка: btvnovinite.bg

Дарението е от софийско частно учебно заведение. По Коледа изпращат общо 610 чифта чисто нови обувки за възпитаници от петте обитаеми места. Защото имат вяра, че образованието е път към по-добър живот.
Снимка: btvnovinite.bg

„ Опитвам се посредством образование на нашите възпитаници, да ги възпитаваме, че те би трябвало да оказват помощ на тези, които имат потребност. В един по-глобален проект е да се покаже на децата в потребност, че има и други, които мислят за тях. Искат да са до тях и да се образоват”, сподели Николай Георгиев, шеф на училището-дарител.
Снимка: btvnovinite.bg

За 4 години от частното учебно заведение са дарили над 1000 чифта обувки на деца в потребност.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР