ЧЕЗ Разпределение стартира изпълнението на втори мащабен проект, финансиран от

...
ЧЕЗ Разпределение стартира изпълнението на втори мащабен проект, финансиран от
Коментари Харесай

ЧЕЗ разпределение се включва в нов проект за опазване на птиците по река Дунав

ЧЕЗ Разпределение започва осъществяването на втори огромен план, финансиран от стратегия LIFE на Европейската комисия - „ Транснационално запазване на птиците по река Дунав ", с малко название LIFE DANUBE FREE SKY, LIFE19 NAT/SK/001023. Дейностите по него ще се реализират от петнадесет сътрудници в седем страни - Австрия, България, Хърватия, Унгария, Румъния, Словакия и Сърбия.

Координатор е неправителствената организация Raptor Protection of Slovakia, а от българска страна вземат участие „ ЧЕЗ Разпределение България " АД и Българско Дружество за отбрана на птиците (БДЗП). Целта на проектa е запазване на предпазени типове птици, които населяват територията наоколо до река Дунав. Основните действия са свързани с осъществяване на теренни изследвания, локализиране на стълбове от електроразпределителната инфраструктура, които биха могли да съставляват заплаха за птиците, и тяхното обезопасяване.



„ Реализирането на втори огромен план за обезопасяване на уреди по мрежата за запазване на птиците потвърждава още един път устрема на компанията да способства всекидневно за постигането на стабилно развиване посредством запазване на природата и на биологичното многообразие ", сподели Крум Гледжарски, координатор на плана от страна на ЧЕЗ Разпределение.

През 2017 година „ ЧЕЗ Разпределение България " АД в партньорство с Българско дружество за защита на птиците стартираха първия план, който носи късото наименование „ Живот за птиците ". Той ще продължи до декември 2022 година Целта му е да се обезопасят въздушните електропроводи в зоните от Натура 2000 и да се обезпечи благоприятни условия за безвредно гнездене на редки и застрашени типове птици на територията на Западна България.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР