ЧЕЗ Разпределение България възстанови сигурността на електрозахранването в село Казичене,

...
ЧЕЗ Разпределение България възстанови сигурността на електрозахранването в село Казичене,
Коментари Харесай

6 умишлено повредени стълба възстанови ЧЕЗ в Казичене

ЧЕЗ Разпределение България възвърне сигурността на електрозахранването в село Казичене, Софийско, откакто незнайни лица целеустремено унищожиха 6 стълба приблизително напрежение в региона в средата на юни.

Счупените стълбове са сменени с нови. Компанията напомня, че общо 10 стълба бяха счупени посредством удари в основата им в границите на няколко дни. Повече от 4500 семейства и 150 бизнес клиенти бяха без електрозахранване за по два часа в Казичене, Кривина и Лозен, след пораждане на повреди по два електропровода вследствие на развалените стълбове.

Всички уреди се нуждаеха от замяна. Незабавно бяха инсталирани нови стълбове в село Лозен, което вследствие на случая остана на едностранно зареждане. Създадена беше организация и за замяна на останалите 6 стълба, като в края на предходната седмица сигурността на електрозахранването беше възобновена за всички обитаеми места.

Щетите на компанията бяха за над 30 000 лева Само от началото на годината ЧЕЗ Разпределение е вложила над 600 000 лева за премахване на повреди, нанесени от трети страни – обири по електроенергийни уреди, скъсани кабели от строителни компании и вандалски прояви.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР