Четвъртото поредно издание на “Полумаратон Несебър ще събере любителите на

...
Четвъртото поредно издание на “Полумаратон Несебър ще събере любителите на
Коментари Харесай

Четвъртото издание на любителския Полумаратон Несебър ще се проведе на 29 декември

Четвъртото следващо издание на “Полумаратон Несебър ” ще събере феновете на спорта, които ще преминат бягайки по шосейното трасе към остарялата и новата част на града, както и крайбрежната алея на курорта " Слънчев бряг ". Събитието ще се организира на 29 декември от 10:00 часа и ще започва от портите на Стария град. Това заяви Христо Терзиев, член на организационния комитет на " Полумаратон Несебър ". Той осведоми, че уредници са локални спортни запалянковци, които целогодишно поставят старания да разпространяват измежду обществото отношение към спорта за здраве и тонус.

Този декември събитието се чака да бъде най-мащабното до момента. Само доникъде на месеца има записани над 150 души от цялата страна. Сред най известните имена е Мария Ангелова - народен първенец в дисциплината 20 км спортно вървене при дамите и балкански първенец в мастерс игри Солун на 5 км спортно вървене,  полумаратон и други, уточни Терзиев.

Освен полумаратонската отдалеченост от 21,1 км, уредниците са подготвили трасета и от 10 км  (обиколка на града) и 5 км., както и детска отдалеченост от 2,5 км. (обиколка на остарелия град). Идеята на събитието е да се включат по-широк кръг от участници с друга спортна подготовка. Стартът ще бъде всеобщ на всички дисциплини.

Фланелки и медали са особено основани тази година за записаните в събитието. За гостите и състезателите уредниците са подготвили доста награди и изненади обезпечени компании и производители подкрепили надпреварата.

Амбициите на уредниците са полумаратонът да се трансформира в традиция, която да съхранява спортния дух и развива човешката воля и физика.

" А за какво не и в прекрасен мотив да се посети морето и Несебър през зимата ", съобщи Терзиев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР