Четвърти ден села в община Малко Търново бедстват заради снежната

...
Четвърти ден села в община Малко Търново бедстват заради снежната
Коментари Харесай

Кметът на Малко Търново Илиян Янчев с много силни думи заради бедствието

Четвърти ден села в община Малко Търново бедстват поради снежната стихия. През последните часове в по-голямата част на странджанския регион електричеството е възобновено, само че на мрачно и без вода са в село Сливарево. Водоподаването не е възобновено и в селата Заберново, Звездец и Евронозово, оповестява " Флагман ".

По този мотив кметът на община Малко Търново Илиян Янчев още веднъж обърна вниманието към Странджанския район, който е пропуснат от страната.

„ Забравени ли сме в действителност от Бога?! И отговорни ли сме, че избрахме да останем тук, в нашето място, в нашата Странджа?! Тежи ми безхаберието. Чувствам се безпомощен от невъзможността да трансформира каквото и да е било. Не, че ще се откажа в миналото, ще продължа с всички сили да пробвам да бъда чут! Трудна борба, в която знам, че не съм самичък - с вас съм! “, споделя Илиян Янчев.

Той не крие, че през последните дни с изключение на регионалния шеф на Бургас Вълчо Чолаков никой различен не се е поинтересувал от хората в Малкотърновската община.

„ Никой не се обади да подаде ръка и да каже „ Ако имате потребност от нещо, отсреща съм “. Има задоволително политици и хора, които другояче в дадена обстановка се бият в гърдите и размятат Странджа като знаме, само че като става дума да се оказва помощ в такива рискови обстановки – не им виждаме очите “, признава пред Флагман.бг Янчев.

Градоначалникът на Малко Търново решил да вземе нещата в свои ръце. Янчев влезнал в ролята на снабдител и с високопроходим автомобил обиколил труднодостъпните села, с цел да даде на хората артикули от първа нужда. Днес от Българския червен кръст пък са занесли минерална вода в Заберново, където е Домът за възрастно хора с психологични разстройства.

„ Нямаше метод, в такава обстановка би трябвало да се работи бързо и проведено, другояче се изтърват нещата напълно “, прибавя кметът.

Обстановката в общината е била повече от комплицирана, поради изобилния сняг са паднали дървета, които са скъсали далекопроводите, само че Илиян Янчев счита, че спешните екипи на ЕВН имали пропуски, защото четири дни не могат да отстранят повредите.

„ Въпросът е, че против природата никой не е се изборил, само че има пропуски. Аз желая като кажем зима, да се сещаме за красивия сезон, а не за бедствия “.

От ЕВН са дали обещание, че до края на деня електричеството ще бъде възобновено, а с него – и водоподаването. Надеждата на Илиян Янчев и на локалните от община Малко Търново е до на следващия ден всички проблеми да бъдат отстранени, с цел да може да отбележат Освобождението на България от османско робство като същински българи – с гордо вдигнати глави.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР