Четвъртъкът ще бъде слънчев, но много ветровит. Днес ще преобладава

...
Четвъртъкът ще бъде слънчев, но много ветровит. Днес ще преобладава
Коментари Харесай

Четвъртъкът ще бъде слънчев, но много ветровит

Четвъртъкът ще бъде безоблачен, само че доста прохладен. Днес ще доминира слънчево време, само че от запад ще има краткотрайни нараствания на облачността, най-вече междинна и висока. Ще бъде съвсем без превалявания. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е сдържан и мощен. Максималните температури ще са сред 7° и 12°, в София – към 7°.

По Черноморието ще доминира слънчево време

След обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността, а през нощта против петък на обособени места едва ще превали. Максималните температури ще са 5°-7°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините облачността ще е променлива

по най-високите върхове – по-често забележителна. На места ще има слаби валежи от сняг, преди обяд в масивите от Източна България – от дъжд. Ще духа мощен и плевел северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 m ще е към 3°, на 2000 m – към минус 3°, оповестява Национален институт по метеорология и хидрология.

Жълт код за мощен вятър е в действие за 21 области у нас за през днешния ден. Кодът е в действие за областите: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Разград, Силистра, Търговище, Сливен, Стара Загора, Габрово, Ловеч, Пловдив, Пазарджик, София-област, София-град, Перник, Кюстендил, Кърджали и Благоевград.

 

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР