Четвърта доза ваксина се включва в имунизационната програма в Северен

...
Четвърта доза ваксина се включва в имунизационната програма в Северен
Коментари Харесай

Северен Кипър включи 4-та доза в имунизационната си програма

Четвърта доза ваксина се включва в имунизационната стратегия в Северен Кипър поради засиленото разпространяване на Омикрон, оповестиха в понеделник кипърско-турските здравни управляващи.

Новият вид на вируса постанова и ограничавания за новогодишните тържества в северната част на острова.

29 случая на Омикрон са открити до момента в кипърско-турската общественост, като инфектираните са най-вече младежи и без признаци, оповестиха локалните здравни управляващи.

Заради новия вид на вируса Върховният комитет по заразните заболявания актуализира схемата за имунизация, като стартира слагането на четвърта доза от иРНК ваксина.

Препаратът на „ Пфайзер ” ще се ползва като четвърта инжекция за получилите три дози от китайската ваксина „ Синовак ”. На множеството кипърски турци бе сложена китайската ваксина, огромни количества от която бяха изпратени от Турция. Ваксината на „ Пфайзер ” бе доставена на общността от Европейски Съюз посредством Република Кипър.

До 10 души ще могат да се събират по домовете по новогодишните празници, а в проведени празнични събития на закрито или навън ще могат да вземат участие единствено имунизирани. Те би трябвало да показват и негативен PCR тест, годен 72 часа, или бърз тест от последните 48 часа, се показва в известието на Върховния комитет по заразните заболявания.

Забранено е провеждането на новогодишни тържества в учебни заведения, офиси и институции.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР